Национални интерес стабилна и трајна Српска

С. С.
Национални интерес стабилна и трајна Српска

ЗВОРНИК - Предсједник Савеза независних социјалдемократа и кандидат за предсједника РС Милорад Додик изјавио је да је национални интерес стабилна и трајна Српска, која ће јачати аутономију и неће губити надлежности.

Истичући да је интерес СНСД-а обичан човјек, Додик је рекао да се кандидовао за предсједника РС зато што и Српску и БиХ чекају важне четири године у којима ће се одлучивати и о статусу РС и БиХ.

Додик је у четвртак увече на централном предизборном скупу СНСД-а у Зворнику подсјетио да је РС прије четири године нападана са свих страна под пријетњом да ће бити укинута, а да је данас самоодржива и да се из дана у дан све више развија.
- Урађени су многи инфраструктурни пројекти - школе, путеви, хемодијализни центри, спортске дворане, домови културе и низ других објеката који служе интересима грађана - подсјетио је Додик.

Он је на предизборном митингу СНСД-а у Власеници поручио да је "за БиХ најбоље да се мирно разиђемо и да РС буде за себе", при чему власт не смије дозволити да до тога дође насиљем и ратом, већ паметном политиком и на миран начин.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић рекао је у четвртак увече у Хан Пијеску на предизборном скупу ове странке да два ентитета морају бити равноправна или неће бити БиХ.

Предизборни скупови СНСД-а одржани су у петак у Милићима, Братунцу и Сребреници.

Шпирић

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић убијеђен је да ће на предстојећим изборима ова партија однијети "величанствену побједу", која ће кренути из Бијељине и Семберије, јавила је Срна.

Шпирић је у Бијељини у петак рекао да је СНСД једина партија која може и која је успјела и у претходном периоду да ријеши тешке националне проблеме. У будућем периоду, каже он, странка треба да дефинише статус Српске, због чега је неопходно да предсједник РС буде Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, те да СНСД има натполовичну већину у НСРС и Представничком дому Парламента БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана