На Кастелу 25.000 људи: Побиједиће СНСД, побиједиће Српска

Агенције
На Кастелу 25.000 људи: Побиједиће СНСД, побиједиће Српска

БАЊАЛУКА - У Бањалуци се одржава конвенција СНСД-а коју предводи лидер странке Милорад Додик, а према тврдњама из највеће партије у Српској, на тврђави Кастел се окупило 25.000 људи.

Конвенција је почела интонирањем химни Републике Српске "Моја Република" и Србије "Боже правде".

Овом конвенцијом озваничен је почетак кампање за предстојеће локалне изборе.

Додик: Идемо у још једну побједу, најважнију за Српску

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је на страначкој конвенцији у Бањалуци да је ова странка спремна за још једну велику побједу, можда и најважнију за Републику Српску, те да вјерује да ће добити највеће повјерење грађана и на тај начин заједно са другим институцијама радити на јачању Српске.

Fireworks in the skyDescription automatically generated

"Битне су нам и мале побједе, али битне су нам и побједе наших кандидата. Наш план је да побиједимо у свим градовима, да побједе остваре сви наши кандидати и добијемо 70 одсто општина које ће заједно са Владом Српске радити на ономе што нам је свето, а то је јачањње Републике Српске", рекао је Додик.

Осим тога, битна је и стабилна скупштинска већина.

"Ја сам од предсједника који има највећи стаж у региону који води једну партију и једну Републику. То је зато што сам увијек имао сараднике који су се несумњиво давали за све наше побједе и што сам имао обавезу према вама који сте подржавали 20 година наше идеје и побједе", истакао је Додик.

Захвалан сам породици и свим људима који ми дају снагу, мотивишу ме и не дају да станем и одустанем.

"Проблем наших противника је што је Република Српска јака, што предуго траје и системом санкција покушавају да угасе Републику Српску како би народ одустао од Додика и његове политике. Желе БиХ да уреде као унитарну земљу", нагласио је Додик.

То се никада неће десити, каже Додик и поручује да никада неће поклекнути пред онима који имају лоше намјере према Српској.

A group of people walking with flagsDescription automatically generated

"Додик и ови људи овдје не могу да се побиједе. Нећете нас скинути, однијећемо још једну побједу", рекао је Додик.

Истакао је да је ово традиционално друштво и да СНСД не промовише либералне вриједности.

"Знамо ко је мајка а ко је отац. Ми смо спремни да платимо цијену нашег става. Желимо од наших ђака да уше о нашим вриједностима и историји", истакао је Додик.

Управо због тога је важно да најмлађи уче да су Срби у прошлости хтјели да бране своје куће и њиве и да је за Српску дато преко 30 хиљада живота у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

"Желимо доборо свим људима, свих вјера и нација. Ми не правимо разлику.

Каже да се Српска залаже за Дејтонску БиХ, али да је интервенционизмом отето много надлежности на њену штету.

"Хтјели су да нам узму Полицију. Остали смо чврсти. Остајемо на истим политичким позицијама", поручио је Додик.

Каже да се у Српској уживају максималне слободе, те да због тога многима и сметају они који се противе протекторату и наметању рјешења.

"Бацали су на нас НАТО бомбе са осиромашеним уранијумом и нећемо да будемо члан тог савеза", нагласио је Додик.

Рекао је да има проблем са онима који дођу овдје и желе да намећу вриједности, образовни систем и не опходе се са поштовањем према Српској.

"Не можемо да уведемо Русији санкције. Не смијемо да будемо дио тога. Ако уведемо санкције наравно да би нам замјерили јер од нас то не очекују. Намеће се питање шта би добили од ових других. Добили би још већи притисак а изгубили бисмо пријатеље. Зато смо одлучили и поручили да нам не узму карактер", указао је Додик.

Управо ће народ одлучивати о политикама у Републици Српској те нагласио да је човјек мира.

"Не смијемо одустати од политичке борбе за наш статус. Наша држава се зове Република Српска. БиХ је наше морање. Сваки дан сањам Републику Српску и људе који ми дају снагу и вољу, који ми кажу да нема назад. Идемо до побједе. Само побједа говори да смо у праву. Окупимо се око СНСД-а и наших кандидата", истакао је Додик.

Рекао је да је политика усмјерена на сарадњу са Србијом, те поручио да је то природан однос.

"Српски народ је частан народ. Зато ће наша повезаност са Србијом бити још јача. Ове токове не можете зауставити. Нећете никада направити велики затвор који ће затворити све Србе", поручио је Додик.

Указао је да се историја понавља и да у БиХ увијек странци ђаљу своје људе који ће наметати рјешења и радити на уништењу Срба.

"Зато је наша борба за слободом велика. Дио смо слободног свијета. Поздравио бих предсједника Србије Александра Вучића, премијера Мађарске Виктора Орбана, наше пријатеље из НР Кине и Азербејџана", рекао је Додик.

Изразио је захвалност предсједнику Кине Си Ђинпингу, али и пријатељима у Бугарској, Румунији и Француској.

"Све побједе нека припадну народу. Захвалан сам што сте дошли из цијеле Републике Српске и што шаљемо поруку да смо побједнички СНСД. Живјела Република Српска, живјела Србија и српски народ", истакао је Додик.

Мајдов и Симанић подржали СНСД

Прослављени џудиста Немања Мајдов, бивши свјетски шампион, поручио је вечерас да му је драго што присуствује конвенцији СНСД-а у Бањалуци и истакао да лидер СНСД-а Милорад Додик ужива велику подршку због истинског залагања за развој Српске и свих локалних заједница.

"Шампиони препознају шампионе. Милорад Додик је истински лидер Републике Српске и труди се да створи најбољу средину овдје за нас и нашу дјецу", рекао је Мајдов у обраћању на конвенцији.

Прије мјесец дана одржана је џудо академија, а Мајдов је указао да је при организацији велику подршку дао предсједник Додик.

"Хвала му на свему што је урадио за Републику Српску", поручио је Мајдов.

Подршку СНСД-у на конвенцији дао је и кошаркаш Бориша Симанић, који је имао запажену репрезентативну каријеру у Србији.

"Желим да кажем да овдје осјећам атмосферу пред утакмицу за коју знате да ћете побиједити. У ваздуху се осјећа да је ово скуп побједника. Да ваша побједа буде побједа Републике Српске", поручио је Симанић.

Ђајић: Част је бити дио породице СНСД-а

Пресједник Градског одбора СНСД-а у Бањалуци Владо Ђајић изјавио је да ће Бањалука за мјесец дана бити ослобођена самовоље и нестручности, те да му је част и понос да буде дио покрета и породице СНСД-а.

"Предсједник СНСД-а Милорад Додик је историјска личност и човјек будућности Републике Српске и свих нас, хвала вам предсједниче за вашу борбу и енергију коју улажете", рекао је Ђајић вечерас на конвенцији СНСД-а у Бањалуци, којој присуствује страначко руководство.

Ђајић је додао да ће Бањалука и Српска побиједити јер имају доброг кандидата за градоначелника Николу Шобота.

Према његовим ријечима, Шобот је стручан и образован, те се показао као домаћин који воли свој град.

"Важна је побједа у свакој општини и граду Српске. Срећно на изборима, побиједиће Бањалука и Република Српска", поручио је Ђајић.

Шобот: Да вратимо Бањалуку на пут којим она треба да иде

Кандидат СНДС-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот рекао је да ће у борби за Бањалуку дати посљедњи атом снаге, знања и искуства.

A person standing at a podium with a microphone in front of a group of peopleDescription automatically generated

- Част је бити овдје, част је бити са људима, част је борити се за Бањалуку, за град гдје сам одрастао, гдје сам се школовао, створио породицу, гдје сам остао да стварам и не идем нигдје. Поносан сам на то и сви можемо бити поносни на нашу Бањалуку. Ја вам са овог мјеста обећавам да ћу сваки атом снаге, знања и искуства дати у овој борби коју смо почели вечерас. Овај граду ћемо вратити на пут напретка и развоја. Да овај град постане град наше дјеце. Ја имам двоје дјеце која расту у Бањалуци и желим да им оставим град којег ја памтим, да остану овдје, да живе у Бањалуци, а то могу уз вашу помоћ. Да вратимо град на пут којим он треба да иде. Побиједиће Бањалука, побиједиће Српска - поручио је Шобот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана