МУП Српске: Процес гласања се одвија мирно

Срна
Foto: БН ТВ

БАЊАЛУКА- Сва бирачка мјеста на подручју Републике Српске су отворена и процес гласања се одвија мирно, без инцидената, уз поштовање епидемиолошких мјера које се односе на спречавање ширења корона вируса међу становништвом, саопштено је из МУП-а.

Штаб Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Избори 2020" прати и предузима мјере у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској на дан локалних избора.

Због одржавања локалних избора, локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске /реферати личних карата, пребивалишта, боравишта и ЈМБ, укључујући аквизицију/ раде данас до 19.00 часова.

У саопштењу се подсјећа да је ради предузимања безбједносних мјера поводом одржавања локалних избора на подручју БиХ, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач донио наредбу о забрану превоза експлозивних материја у друмском саобраћају за данас од 00.00 до 24.00 часова.

Министарство у сједишту, центри јавне безбједности, станице јавне безбједности и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

У истом временском интервалу на подручју Српске забрањен је и саобраћај за теретна моторна возила носивости изнад 3,5 тоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана