МУП: Предузећемо све да избори протекну мирно

ГС
МУП: Предузећемо све да избори протекну мирно

БАЊАЛУКА - Стање безбједности на подручју Републике Српске је задовољавајуће, а Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштило је да је обезбиједило да досадашњи предизборни период за локалне изборе у Републици Српској протекну у мирној и демократској атмосфери, без већих инцидената.

-Полицијски службеници су успјешно обезбиједили 297 јавних скупова у предизборној кампањи, од чега 100 на отвореном, а 197 у затвореном простору, а полиција поступила је по свакој пријави и сазнању које би могле да угрозе овај период, закључено је на стручном колегију министра Карана у Бањалуци - наведено је у саопштењу.

На стручном колегијуму којем су присуствовали директор полиције Синиша Кострешевић и начелници оперативних управа анализиране су све реализоване и планиране активности Штаба МУП-а за безбједност "ИЗБОРИ 2024“, те је констатовано да ће полицијски службеници предузети све мјере и радње из своје надлежности са циљем омогућавања повољног безбједносног амбијента за одржавање локалних избора у БиХ, 6. октобра 2024. године на 2.042 гласачка мјеста у Републици Српској.         

Поновљена је опредијељеност Министарства унутрашњих послова Републике Српске да у сарадњи са тужилаштвима у Републици Српској предузму све потребне мјере и радње како би спријечили и санкционисали оне који крше закон у изборном процесу за локалне изборе који се одржају 6. октобра.

-На дан избора ће бити дежурни тимови тужиоца и полицијских службеника како би могли да реагују на било коју пријаву која се тиче извршавања кривичног дјела, изађу на терен и раде увиђаје - наведено је у саопштењу.

Министар Каран је позвао грађане да сваку нерегуларност, нуђење новца, упућивање пријетњи да неко гласа за некога или не гласа пријаве полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана