Мухамед Ибрахимбеговић: Радончић за ФБиХ исто што и Додик за РС

Жељка Добрић
Мухамед Ибрахимбеговић: Радончић за ФБиХ исто што и Додик за РС

Једино наша странка грађанима нуди уговор на двије године. Aко све што смо обећали у том року не испунимо, расписаћемо ванредне изборе. Побједа Фахрудина Радончића и Милорада Додика била би најбоља за БиХ.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Савеза за бољу будућност БиХ за Представнички дом Парламента БиХ из изборне јединице један Мухамед Ибрахимбеговић.

* ГЛAС: Какав успјех очекујете на предстојећим изборима и шта ће они донијети грађанима Републике Српске?

ИБРAХИМБЕГОВИЋ: Очекујем промјене на боље и да СНСД побиједи у Републици Српској, а СББ БиХ са Фахрудином Радончићем на челу у ФБиХ. То би било најбоље за БиХ, јер више не би долазило до свађа између РС и ФБиХ. Радончић може да изједначи ФБиХ са РС у економском погледу. Он је лидер који треба да наслиједи Aлију Изетбеговића. Мислим да и Бошњаци траже лидера који ће им бити као што је Додик за Републику Српску, а у томе ја препознајем Фахрудина Радончића. За Бошњаке је то тренутно једино рјешење.

* ГЛAС: Сматрате ли да ће у Парламенту БиХ послије избора владати другачији односи, односи договора и сарадње, а не подметања и конфронтација?

ИБРAХИМБЕГОВИЋ: Додик и Радончић су паметни лидери и знају и могу да извуку ову земљу из кризе. До сада је Харис Силајџић опстајао на реторици "укинути РС", а она се не може укинути, јер је управо он то потписао у Дејтону. Он још живи на ратној реторици да би га народ подржавао, а 15 година ништа БиХ добро није донио, донио је само свађу. Радончић ће сигурно донијети дијалог, бољу економију, веће запошљавање.

* ГЛAС: Мислите ли да ће грађани казнити на изборима такву реторику, свађалачку политику и нерад?

ИБРAХИМБЕГОВИЋ: Вријеме је да их казне, ако их не казне, онда не видим више смисла у вођењу политике. Ништа нам нису донијели, 15 година су живјели на донацијама и варали народ. Вријеме је да у бошњачком народу дође до промјена.

* ГЛAС: Како бисте оцијенили противничке кандидате? Зашто треба гласати за Вас, а на за њих?

ИБРAХИМБЕГОВИЋ: Једино наша странка грађанима нуди уговор на двије године. Aко све што смо обећали у том року не испунимо, расписаћемо ванредне изборе. Обећали смо да ћемо запослити 100.000 људи, обећали смо инвестиције, да ћемо изградити путеве, школе, здравство. Aко то не испунимо за двије године, повући ћемо се, нећемо народ лагати нових 15 година.

* ГЛAС: Заговорник сте добре сарадње између три конститутивна народа.

ИБРAХИМБЕГОВИЋ: БиХ је састављена из три конститутивна народа и осталих и другачије не може да функционише него на основу договора и сарадње. Програм наше странке базира се на сарадњи и просперитету и жељи да ријешимо безнађе у БиХ.

* ГЛAС: Шта је онда по Вашем мишљењу прво што би Парламент БиХ требало да уради послије формирања?

ИБРAХИМБЕГОВИЋ: Требало би да буду направљени пројекти и да се договоримо како да кренемо у изградњу и подизање економије. Требало би радити и на повратку, наћи људима адекватне послове, збринути их, а не да само од њих тражимо гласове за изборе. Доста је више реторике као што је она Силајџића, мене је као Бошњака срамота то слушати.

РС красан ентитет

* ГЛAС: Какве ћете ставове заступати у Парламенту БиХ што се тиче Српске и што се тиче сарадње два ентитета?

ИБРAХИМБЕГОВИЋ: Живим у РС, рођени сам Бањалучанин и поносан сам на то. Бањалука је моја и нормално је да ћу заступати нормалне интересе БиХ, али и Републике Српске. Не могу ићи против ентитета у којем живим и у којем сам пресрећан. Ово је красан ентитет и красан град и ја не планирам да идем у Парламент БиХ да се свађам, него да заступам своје гласаче, да им буде боље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана