Млађан Драгосављевић, кандидат СНСД-а за начелника Српца: Резултати гаранција повјерења

Ведрана Кулага Симић
Млађан Драгосављевић, кандидат СНСД-а за начелника Српца: Резултати гаранција повјерења

Започели смо развојем Српца и нећемо стати. Изградићемо нашу општину и она ће бити мјесто напретка, слоге и просперитета, а СНСД је једини који има потребну снагу за то.

Истакао је то за “Глас Српске” кандидат СНСД-а за начелника Српца Млађан Драгосављевић који јури нови мандат на тој позицији.

- Предстојећи локални избори су, као и сваки, изазов на свој начин, али ми овдје имамо чисту ситуацију. Очекујем да, уз начелнички мандат, освојимо и највише одборничких мандата, уз подршку коалиционих партнера - рекао је Драгосављевић.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

ДРАГОСАВЉЕВИЋ: На досадашњим резултатима који су и те­ како видљиви. У протеклом периоду смо оправдали велико повјерење бирача које смо добили на претходној провјери код грађана, и то кроз резултате рада. Прије четири године смо затекли лоше стање у општинском буџету и успјели смо да то вратимо у нормалне оквире. Имали смо и инвестициони циклус, који ће са крајем ове године износити око 16 милиона марака. На самом почетку мандата нисам могао ни помислити да ћемо успјети то досегнути у нашој општини. Велику подршку имамо од Владе и републичких институција, а и позитиван тренд се види на многим ставкама.

ГЛАС: Да ли ће економија бити и у окосници кампање?

ДРАГОСАВЉЕВИЋ: Циљ је да ојачамо започети тренд и да створимо што боље услове за живот грађана. Планирамо доста пројеката. За неке имамо затворену финансијску конструкцију и очекујемо почетак реализације. Два су веома битна за нас. То је изградња вртића и стамбене зграде за младе брачне парове који ће имати могућност куповине станова по повољним условима. Огроман је интерес за то, а тако ћемо младе и образоване људе задржати у заједници. Ни ми нисмо имуни на негативну стопу наталитета. Морамо да стварамо услове да људи остају овдје и стварају. Имамо читав низ мјера које су се показале као оправдане. Те ћемо задржати, а покушаћемо и да повећамо износ средстава за те намјене.

ГЛАС: Зашто да бирачи гласају за Вас, а не политичке противнике?

ДРАГОСАВЉЕВИЋ: Јасно је да СНСД једини има снагу да обећа и направи нешто за нашу општину. То смо показали и оправдали повјерење које нам је дато на прошлим локалним изборима. Једино ми као политичка опција, уважавајући и коалиционе партнере, имамо снагу и капацитет да градимо и јачамо Србац.

ГЛАС: Шта је гаранција да ћете испунити обећања?

ДРАГОСАВЉЕВИЋ: Гарантујем потврђеним и видљивим резултатима рада који су доказ да смо били одговорни према онима који су нам дали повјерење. Ипак смо ми једина политичка снага која нема алтернативе. Нико то не би могао боље и квалитетније. Приступили смо функцијама одговорно и посвећено, препознали ситуацију у којој се налази општина и успјели да је ставимо на здраве темеље. Нема разлога да ико сумња да би у идућем периоду могло бити другачије.

Први потез

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ДРАГОСАВЉЕВИЋ: Вртић и стамбена зграда, које сам поменуо, су пројекти који ће бити реализовани и нема разлога за сумњу. То су, с друге стране, само два пројекта јер је ту читав низ и амбиција и реалних могућности које ћемо сигурно преточити у дјело уз подршку републичке власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана