Младен Симић ДНС ће на изборима бити велико изненађење

Вања Штрбац
Младен Симић ДНС ће на изборима бити велико изненађење

Послије октобарских избора биће смањен утицај високог представника, дефинисаће се хоће ли БиХ бити дио NATO алијансе, њен положај у односу на ЕУ и створиће се услови за квалитетнији и бољи живот грађана.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Демократског народног савеза за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици четири Младен Симић.

- Сигуран сам да ћемо постати још снажнији политички фактор у Републици Српској, али и у ФБиХ. ДНС ће за многе на овим изборима бити велико изненађење - истакао је Симић.

* ГЛAС: Какав резултат очекујете на предстојећим изборима?

СИМИЋ: Очекујем да ће ДНС наставити тренд раста у броју гласова које имамо на свим досадашњим изборима, а што је уједно и потврда нашег политичког рада у периоду који остаје иза нас. Сигуран сам да ћемо постати још снажнији политички фактор у Републици Српској, али и у ФБиХ. ДНС ће за многе на овим изборима бити велико изненађење. Наша пројекција је број гласова који ће обезбиједити десет посланика у НСРС и два у Парламенту БиХ. ДНС до сада није имао посланика из изборне јединице четири, а ови избори ће то промијенити.

* ГЛAС: Шта ће избори значити за становнике РС?

СИМИЋ: Наши грађани послије избора треба да добију законодавну и извршну власт која ће знати да се носи са изазовима који сигурно слиједе у овом четворогодишњем периоду. Пред свима нама су питања на која треба дати одговоре. Послије ових избора смањиће се утицај високог представника, дефинисати хоће ли БиХ бити дио NATO алијансе, њен положај у односу на ЕУ и створиће се услови за квалитетнији и бољи живот грађана.

* ГЛAС: Шта ће бити Ваши приоритети ако Вам грађани укажу       повјерење?

СИМИЋ: Моји приоритети биће оно што сви у ДНС-у желимо, а то су даљи развој и економски просперитет РС. Залагаћу се за стварање што стабилније и повољније позитивне климе у РС чиме би обезбиједили прилив страних инвестиција. Морамо да искористимо наше предности, а за то нам је потребна законска регулатива која може да привуче страни капитал и пружи гаранције да се ради о стабилном тржишту.

* ГЛAС: Шта бисте поручили бирачима?

СИМИЋ: Поручујем им да изађу на изборе и дају глас ДНС-у, а глас за ДНС је дугорочно добро улагање у РС, јер смо ми били и остали посљедња баријера у одбрани надлежности РС. Избори који нам предстоје судбоносни су за нашу будућност. ДНС има јасну визију будућности РС.

Економски развој

* ГЛAС: Шта нудите у свом економском програму?

СИМИЋ: Економски развој РС видим у систематском стварању услова за прилив страних инвестиција, коришћењу позитивних предности које РС има, ослонцу на младим, квалитетним, способним кадровима уз примјену савремених технологија. Посебну пажњу треба усмјерити на природне ресурсе РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана