Младен Кршић: РС треба повести путем прогреса

Слободан Пухало
Младен Кршић: РС треба повести путем прогреса

Свим расположивим снагама борићемо се за слободну, демократску, политички стабилну и јаку Републику Српску, као једини истински гарант битисања и постојања српског народа на овим просторима.

Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе Српске демократске странке за Народну скупштину РС у изборној јединици три Младен Кршић.

* ГЛAС: Каква су Ваша очекивања од предстојећих избора?

КРШИЋ: Сваки избори на државном нивоу, па и ови, прилика су да грађани трезвено и озбиљно оцијене функционисање актуелне власти и да, сагледавајући укупно стање на нивоу РС, дају своје повјерење онима који ће истински знати, хтјети и моћи да РС коначно поведу путем општег прогреса. Очекујем да ће бирачи препознати сву погубност дјеловања садашње власти и да ће гласати за промјене на свим нивоима. Једини истински гарант тих промјена је уједињена опозиција под слоганом "Заједно за Српску" која има јасну визију будућности РС, као и неопходне кадровске, интелектуалне и моралне капацитете за заштиту виталних српских националних интереса на нивоу БиХ. Доласком на власт коалиције "Заједно за Српску" становници РС добиће сигурнију и стабилнију Српску, а тиме и све предуслове за успјешан развој.

* ГЛAС: Очекујете ли велику излазност грађана и да ће бити доста оних који ће гласати за Вас и СДС?

КРШИЋ: Сасвим сам увјерен да ће СДС, као државотворна странка, поново задобити повјерење грађана и да ће постићи знатно већи изборни резултат него на претходним парламентарним изборима 2006. године. С обзиром на актуелну ситуацију у РС и БиХ, са бројним и неизвјесним политичким превирањима, уцјенама, пријетњама и подметањима, очекујем добру излазност бирача која би могла бити већа него на претходним изборима.

* ГЛAС: Какве шансе имају конкурентски кандидати?

КРШИЋ: О кандидатима других политичких партија не бих давао своје личне оцјене. Поштујем све политичке супарнике који властитим радом и карактером, и фер кампањом, желе да задобију повјерење грађана у вршењу власти. Нажалост, искуство са претходних избора говори да предизборне кампање могу бити веома прљаве, често личне и са тешким лажима, подметањима, па и пријетњама, уз побуђивање најнижих страсти и несхватљиве мржње. СДС ће учинити све да кампања буде према најбољим начелима демократичности, фер-плеја и људског достојанства.

* ГЛAС: Шта нудите гласачима?

КРШИЋ: У основи нашег политичког дјеловања је даље јачање и афирмација РС у БиХ и ширем окружењу. Свим расположивим снагама борићемо се за слободну, демократску, политички стабилну и јаку Српску, као једини истински гарант битисања и опстојања српског народа на овим просторима. Поред тога, тежиште наших активности биће усмјерено на досљедну борбу против корупције, криминала и других друштвених девијација, као и залагање за јефтинију и ефикаснију државну администрацију и њену трансформацију из власти над грађанима у сервис грађана. На економском плану борићемо се за успостављање новог привредног амбијента стимулативног за пораст производње у свим привредним гранама.

Гласови

* ГЛAС: Како ће СДС привући гласове?

КРШИЋ: СДС је аутохтона политичка партија државотворног карактера која је имала своју незамјенљиву и епохалну историјску улогу у бурним збивањима и превирањима током посљедњих деценија двадесетог вијека. Народ зна и памти њене заслуге и на том памћењу гради своју наду, своју сигурност и своју будућност. Наравно да је у том историјском ходу било и грешака, које је народ препознавао и у таквим случајевима ускраћивао нам повјерење. У ове изборе СДС улази потпуно консолидована и подмлађена, са честитим и провјереним кадровима који су спремни на несебично ангажовање и служење за добро РС и свих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана