Младен Грујичић, заједнички кандидат коалиције “Заједно за Сребреницу”: Можемо изгубити само ако буде превара

Вељко Зељковић
Младен Грујичић, заједнички кандидат коалиције “Заједно за Сребреницу”: Можемо изгубити само ако буде превара

Уколико не буде већих изборних превара, коалиција “Заједно за Сребреницу” ће сигурно побиједити, јер све анализе говоре да постоји предност која се не може анулирати редовним путем и без изборних манипулација. Каже ово заједнички кандидат коалиције “Заједно за Сребреницу” Младен Грујичић, објашњавајући како се углавном ради о опструкцијама у вези са гласањем путем поште, али и са непотврђеним бирачким мјестима.

 

- Проблем су и гласови из ФБиХ. Ми тамо у бирачким одборима немамо ниједног члана. Можемо послати само посматраче, који ће вјероватно током избора бити саботирани на сваком кораку - истакао је Грујичић.

ГЛАС: Можете ли укратко сумирати шта је све урађено у протекле четири године?

ГРУЈИЧИЋ: Када смо дошли на власт, кренули смо да водимо политику економског развоја. Реконструисали смо комплетну саобраћајницу кроз урбано језгро општине, а урадили смо и тротоаре у приградским насељима. Асфалтирано је преко 50 километара сеоских путева, реконструисано више од 250 километара сеоских путева, ријешили смо питање снабдијевања водом и електрификације у појединим сеоским подручјима. Постављена је и противградна заштита због малињака, којих има у великом броју. Израђен је и пројекат наводњавања скеланског краја. Направили смо вртић за 250 малишана, али и средили фасаде на свим стамбеним зградама, обновили Дом здравља и амбуланту у Скеланима. Отворено је и неколико фабрика које данас запошљавају велики број грађана.

ГЛАС: Постављен је и Споменик миру, али његову изградњу је пратило противљење странака из Сарајева.

ГРУЈИЧИЋ: Да. Током прошле године сви одборници, па и они из СДА, подржали су ту идеју. Међутим, како су се приближавали избори, они су преко “Мајки из Сребренице” покушали све то исполитизовати. Њихове противтужбе међународна заједница је игнорисала, тако да тај споменик данас краси главни трг.

ГЛАС: Значајна је била и помоћ Владе Србије.

ГРУЈИЧИЋ: Захваљујући њиховој помоћи успјели смо да споведемо готово 80 одсто наведених пројеката. Наравно, ту су и средства донатора, Владе Српске и Савјета министара. Све нам је то умногоме помогло да препородимо општину. Не гледајући ко гдје живи, асфалт је стизао и до бошњачких и до српских села. И тако ће бити и даље.

Суживот

ГЛАС: Како данас изгледа суживот у Сребреници?

ГРУЈИЧИЋ: Оно што је красило овај мој мандат јесте то што је направљена једна стабилност. Није било готово никаквих инцидената, а који су било свакодневни прије нашег доласка на власт. Наравно, остало је још доста тога да се уради, а то се може урадити и кроз запошљавање људи. Зато је неопходно отворити бању “Губер”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана