Мирко Самарџија, кандидат СДС-а за градоначелника Градишке: Неодговорност ће бити кажњена

Александар Стојановић
Мирко Самарџија, кандидат СДС-а за градоначелника Градишке: Неодговорност ће бити кажњена

Очекујем да ће Градишка изабрати промјене. Били смо свједоци бахатог и расипничког понашања, уцјена и притисака. Неколико великих афера је потресло Градишку у протекле четири године и увјерен сам у то да ће грађани на дан избора казнити одговорне.

Рекао је ово за "Глас Српске" кандидат СДС-а на локалним изборима за градоначелника Градишке Мирко Самарџија и додао да свој оптимизам увијек темељи на реалности.

- Реалност је таква да власт покушава да створи слику своје непобједивости, али у томе не успијева и резултати избора ће то и показати - истакао је Самарџија.

ГЛАС: Шта ће бити окосница Ваше кампање?

САМАРЏИЈА: Изнио сам јасан план на који начин Градишка треба да се развија у наредне четири године. У свакодневним активностима, највише путем друштвених медија, поједине сегменте програма разлажем и приближавам грађанима. Одговорна и домаћинска политика је оно на чему базирам своје дјеловање.

ГЛАС: Зашто грађани да гласају за Вас, а не за Вашег противкандидата?

САМАРЏИЈА: На сваком грађанину је да одлуку о томе коме ће дати своје повјерење донесе сам. Оно што ја могу поручити јесте да та одлука треба да буде заснована на чињеницама и анализи претходног периода, односно мандата тренутног градоначелника. Ако су грађани задовољни, онда ништа. Поглед у новчаник даје најбољи одговор.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

САМАРЏИЈА: Биће потребно много напора, прије свега да се констатује тренутно стање које је у Градишци више него лоше, како бисмо знали гдје смо и чиме располажемо, а након тога бисмо кренули са конкретним мјерама. Вјерујем да ће за читаоце најзанимљивија бити она о продаји скупоцјеног службеног аутомобила, који је тренутни градоначелник купио за вријеме свог мандата. Новац од продаје биће усмјерен за куповину три аутобуса који ће бити коришћени за потребе превоза ученика.

Образ

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

САМАРЏИЈА: Чиме другим него својим образом? Свјестан сам тога да је дошло вријеме када образ за многе не вриједи много, али за мене лично, част и образ ће увијек остати највећа вриједност, како у животу, тако и у политици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана