Мирко Благојевић: Тражићемо укидање Суда БиХ

Ведрана Кулага
Мирко Благојевић: Тражићемо укидање Суда БиХ

Потребно је објединити све политичке структуре и формирати одговорну владу која ће радити у интересу грађана Републике Српске и која ће зауставити даље тенденције пропадања привреде и отпуштања радника, да би се кренуло са отварањем нових радних мјеста.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" у изборној јединици 2 за Представнички дом Парламента БиХ Мирко Благојевић.

* ГЛAС: Надате ли се добром резултату на изборима?

БЛAГОЈЕВИЋ: Очекујемо добре резултате јер се показало да само са политиком СРС "Др Војислав Шешељ" РС има будућност. Многе странке слиједе политику наше партије, али само пред изборе. Бојим се да ће послије избора опет, по старом, извршавати налоге странаца који су овдје присутни. Излазност бирача биће око 60 одсто у РС и тако ће бити и на овим изборима. Тешко је прецизирати колико ћемо гласова освојити, али ако би се наш предсједник др Војислав Шешељ појавио у септембру у РС и Србији, убједљиво бисмо побиједили на изборима, јер се највећи политички потрес очекује по његовом доласку. Изборни резултат у многоме може да увећа повратак др Војислава Шешеља, који је извјестан.

* ГЛAС: Шта ће избори донијети становницима РС?

БЛAГОЈЕВИЋ: Ништа, ако ми не побиједимо. Могуће је да ситуација буде још гора и да се настави подривање економских основа РС, повећавање броја незапослених, а наставиће се задуживање код страних банака.

* ГЛAС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

БЛAГОЈЕВИЋ: Потребно је покушати објединити све политичке структуре и формирати одговорну Владу која ће радити у интересу грађана РС и која ће зауставити даље тенденције пропадања привреде и отпуштања радника, да би се кренуло са отварањем нових радних мјеста. Богата смо и Богом дата земља која има Семберију, Посавину и Лијевче поље, шуме и водено богатство, које се мора расподијелити на грађане РС, а не да се налази у рукама неколицине.

* ГЛAС: Шта мислите о противницима?

БЛAГОЈЕВИЋ: Мислим да ће неукусан бити "судар" између Огњена Тадића и Милорада Додика, гдје ће наш кандидат за предсједника РС Драган Ђурђић највише да профитира. Странка смо са програмом и идеологијом, а за разлику од осталих, имамо и рјешења. У протеклом периоду ниједном се рука српских радикала "Др Војислав Шешељ" није дигла за пренос институција са РС на БиХ. Заложићемо се за укидање Суда БиХ, јер је формиран на неуставан и незаконит начин.

* ГЛAС: Шта је у основи Вашег програма и како гарантујете да ћете испунити то што обећавате?

БЛAГОЈЕВИЋ: Мото СРС "Др Војислав Шешељ" је ради, штеди, инвестирај и "уздај се у се и у своје кљусе". Економски програм већине политичких партија био је "продај", паре од продаје потроши, задужи се код инобанака. Радикали су увијек испуњавали своја обећања и држали се онога што су причали, тако да је то, по мом мишљењу, довољна гаранција.

Нема грешака

* ГЛAС: Зашто треба гласати за Вас и Вашу парију?

БЛAГОЈЕВИЋ: Зато што смо најбољи и гријех је не гласати за српске радикале "Др Војислав Шешељ". Од 1996. године нисмо направили ни једну озбиљнију политичку грешку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана