Мирјана Лукач: Народ не вјерује самозваним политичким исцјелитељима

Ведрана Кулага
Мирјана Лукач: Народ не вјерује самозваним политичким исцјелитељима

Предстојећи избори ће показати да грађани РС вјерују Савезу независних социјалдемократа и Милораду Додику и да немају повјерења у самозване политичке исцјелитеље који их безуспјешно покушавају убиједити да посједују "магичну формулу" бољег живота.

То је у интервјуу за "Глас Српске" рекла кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици два Мирјана Лукач.

* ГЛAС: Шта ће бити Ваши први потези ако побиједите на изборима?

ЛУКAЧ: Aко побиједимо, а побиједићемо, наставићемо да водимо национално легитимну политику, уз уважавање права појединаца, да штитимо Српску и показаћемо да је СНСД политички најзрелија опција, која никада неће изневјерити свој народ и која ће све учинити да се успостави економска и социјална стабилност.

* ГЛAС: Шта ће избори 3. октобра показати?

ЛУКAЧ: Предстојећи избори ће показати да грађани Републике Српске вјерују СНСД-у и Милораду Додику и да немају повјерења у самозване политичке исцјелитеље, који безуспјешно покушавају да их убиједе да посједују "магичну формулу" бољег живота.

* ГЛAС: Како бисте оцијенили противничке кандидате и њихове кампање?

ЛУКAЧ: Политичке партије у РС које чине "уједињену опозицију" не нуде алтернативу. Једини циљ је да се домогну власти. Не постоји ниједан озбиљан програм, идеја или политичка платформа која гарантује или бар обећава. То су партије које су имале своју шансу у времену када су владале и нису је искористиле. Једини изборни императив је беспоштедна критика владајуће партије и политичка амнезија опозиције, која непрекидно покушава да убиједи јавност у своју безгрешност.

* ГЛAС: Зашто да бирачи гласају за Вас и странку којој припадате, а не за њих?

ЛУКAЧ: Грађани РС веома добро знају да процијене како су живјели у времену када су владале опозиционе партије, а како живе данас. Лако је провјерити колико је учињено у локалним заједницама и на републичком нивоу. Те податке, пројекте, инвестиције опозиција не спомиње. Грађани то препознају и својом огромном подршком СНСД-у гарантују побједу на предстојећим изборима, јер СНСД не нуди лажна обећања и празне приче.

* ГЛAС: Шта садржи Ваш програм?

ЛУКAЧ: Најважнији задатак је економска помоћ породици, а посебно породицама са више дјеце. Породица је основна ћелија друштва, угрожена ратним догађањима и економском кризом. Инвалиди, жртве рата и породице палих бораца морају да буду посебна брига државе. Aнгажоваћу се да се у југоисточној Европи и шире стварају услови за економску сарадњу и да економски интереси буду основа за добросусједске односе и политичку сарадњу, што је најбољи пут ка европским интеграцијама.

Жене

* ГЛAС: Да ли је довољна заступљеност жена на изборним листама?

ЛУКAЧ: Требало би да буде више жена на листама, али то није само проблем кандидовања унутар политичких партија. Ту постоје многи психолошки, економски, социолошки и историјски аспекти који детерминишу положај жене у политичком животу. У СНСД-у жене имају веома истакнуте позиције и апсолутну подршку мушких колега, што показују листе за сљедеће изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана