Миловановић: Додик и Цвијановићева - озбиљни политичари за озбиљна времена

Срна
Миловановић: Додик и Цвијановићева - озбиљни политичари за озбиљна времена

БИЈЕЉИНА - СНСД је у овом тренутку најодговорнија политичка опција и са својим коалиционим партнерима чврсто стоји на становишту очувања Републике Српске, поручио је предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Мирослав Миловановић.

"Наши кандидати за предсједника Републике Српске Милорад Додик и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић су гарант очувања и стабилности Републике Српске, јер озбиљна времена захтијевају озбиљне политичаре, а Додик и Цвијановићева су идеалан тим за оно за шта су кандидовани", рекао је Миловановић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, у политичком смислу није могуће упоређивати Цвијановићеву и Мирка Шаровића, нити Додика и Јелену Тривић.

"Додик је преискусан политичар и потпуно спреман да поново обавља функцију предсједника Републике Српске, за разлику од Тривићеве која је политички аматер за ту позицију за коју је кандидована", оцијенио је Миловановић.

Као један од аргумената да Тривићева не заслужује да буде предсједник Републике Српске он је рекао да је, за разлику од Додика који је иницирао резолуцију против увођења санкција Руској Федерацији, као народни посланик изашла из скупштинске сале када се о тој резолуцији гласало и није се изјаснила.

"Ми ћемо учинити све да предсједник Републике након 2. октобра буде Додик и да у његовом тиму, као српски члан Предсједништва буде Цвијановићева", истакао је Миловановић.

Он је навео да СНСД у изборној јединици шест очекује освајање више од 17.000 гласова, што су три посланичка мандата, да у Бијељини буде најјача политичка партија и да Додик и Цвијановићева побиједе у овом граду.

Миловановић је позвао суграђане да током предизбирне кампање сви буду толерантни, културни и достојанствени, да се потврди демократска опредијељеност и слободна воља грађана на општим изборима 2. октобра.

Он је позвао бираче да анализирају све политичке представнике и да се подсјете шта се дешавало у временима када су владали они који претендују да раде оно што су радили прије 10 и више година.

"Упоредите како су се исплаћивале пензије у том периоду, а како се исплаћују посљедњих година, колико су они повећавали пензије, а колико се пензије повећавају када СНСД као најодговорнија политичка партија у оквиру наше коалиције чини извршну власт у Републици Српској, подсјетите се колико се подстицаја издвајало за пољоприреду и привреду и како је текао развој инфраструктуре, а како је то данас", поручио је Миловановић.

Он је закључио да они у том периоду, како каже, нису ништа урадили и да ће то СНСД рећи грађанима током изборне кампање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана