Милош Кос, предсједник Одбора за здравство ДЕМОС-а: Све извјесније да неће бити предизборних трибина

Срна
Милош Кос, предсједник Одбора за здравство ДЕМОС-а: Све извјесније да неће бити предизборних трибина

БАЊАЛУКА- Нагло погоршање епидемиолошке ситуације због пандемије вируса корона у Републици Српској и БиХ, нажалост, поклопило се са почетком предизборне кампање за предстојеће локалне изборе, те је све извјесније да у наредном периоду неће бити политичких трибина и сличних садржаја, изјавио је предсједник Одбора за здравство ДЕМОС-а Милош Кос.

Кос је нагласио да је у оваквој ситуацији најважније сачувати здравље и живот становништва, саопштено је из ДЕМОС-а.

Он је појаснио да искуство у борби са опаким вирусом, стечено у протеклих неколико мјесеци, показује да корона није нимало безазлен противник, те да је изузетно опасна по здравље и живот људи, првенствено старијих суграђана и хроничних болесника, али да без изузетка напада и здраве људе.

- Позивам све предсједнике одбора за здравство у другим политичким странкама да заједничким снагама утврдимо и дефинишемо мјере, које ће омогућити вођење предизборне кампање и спровођење изборног процеса, без угрожавања здравља наших грађана и бирача. Поред епидемиолошких, сматрам неопходним да се утврде и одређене политичке мјере, како би овај изборни процес привели крају - навео је Кос и предложио да ДЕМОС буде домаћин тог састанка који би требало одржати у наредних неколико дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана