Милорад Симић, кандидат СНСД-а за начелника Дервенте: Остајемо на правом путу

Ведрана Кулага Симић
Милорад Симић, кандидат СНСД-а за начелника Дервенте: Остајемо на правом путу

Радом, трудом и домаћинским односом смо општину извели и задржали на правом путу. Напредујемо, градимо и радимо и треба задржати овај тренд. Не треба од готовине правити вересију, истакао је у интервјуу за “Глас Српске” кандидат СНСД-а за начелника Дервенте Милорад Симић.

Од избора очекује да ће Дервента да настави у тренду који траjе 16 година под, како каже, његовом палицом и добрим оркестром који се зове СНСД.

- Дервента је прије 16 година била неразвијена општина, са много тамних фотографија и континуитетом смо дошли на листу развијених, у врх Српске по много чему. Нисмо добили још, али смо испунили законске услове и на прагу смо да добијемо статус града. То је велики, невјероватан искорак. Сви народни посланици, и из власти и из опозиције, подржали су Нацрт закона о статусу града Дервенте. И даће бог да ће бити усвојен и приједлог. И након тога идемо даље. Борићемо се да наш град буде сједиште посавске регије са Бродом, Модричом и Вукосављем. Све смо то заслужили, због напретка и историје. Имамо чиме да се похвалимо.

ГЛАС: Шта је окосница кампање?

СИМИЋ: Задржаћу тренд. Имамо највећи извоз у окружењу. Преговарамо са новим инвеститорима. Направљен је добар привредни миље, радимо и на повезивању са аутопутем. Довели смо питку воду до доста домаћинстава, а идемо са елаборатом да још 800 и 900 сеоских домаћинства прикључимо на градски водовод. Имамо стабилан буџет, добро радимо и зато понављамо да од готовине не треба правити вересију. Знамо како треба и показали смо. Није све мед и млијеко, има проблема, радимо и тим трендом треба ићи, а сигуран сам да ће Дервента тако и наставити.

ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако добијете подршку грађана?

СИМИЋ: Избори ми нису никада били дан “д”. Никада нисам ни гајио ту причу прије и послије избора. Избори су само један пријемни испит. Имамо визију и не дамо да нам се појави неко квалитетнији. Ово је пети пут, имам невјероватну подршку свог чланства, руководства странке вјероватно због резултата. И увјерени смо да ће све ићи лијепо, без турбуленција и када је ријеч о одборницима. Имам потписан коалициони споразум са 12 партнера о подршци. И то пуно говори. Људи воле побједнике.

“Не дај боже”

ГЛАС: Како оцјењујете политичке противнике?

СИМИЋ: Свако има шансу, али ми смо катастрофалне ствари наслиједили. Слоган, не мог политичког противника, већ рецимо ривала “да нам буде боље” је гаф. Рекао сам да је њима било боље када су подијелили сву имовину Дервенте партијским друговима и сви су се на томе богатили. Не дај боже да се то вријеме врати. Сви заједно морамо очувати ове тековине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана