Миливојевић: Циљ српске листе - град равноправних народа

Срна
Foto: Срна

МОСТАР- Носилац листе "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" Велибор Миливојевић поручио је да ова српска листа жели да гради мултиетнички Мостар, град равноправних народа.

Он је истакао да Мостар, какав је сада, напуштају сви, без обзира на вјеру, нацију, старосну доб или статус, те да је циљ ове листе да се то заустави.

Миливојевић је новинарима данас рекао да је суштина ове листе спој традиционалног и данашњег времена.

"Остајте овдје је порука да смо окупљени овдје и рјешени да спроведемо заједно све ово за што се залажемо, али и да са свима другима, Бошњацима и Хрватима, желимо да градимо много бољи Мостар", поручио је Миливојевић.

Према његовим ријечима, Мостар поново треба да буде финансијско-економски центар, привлачна туристичка дестинација, пријестоница културе и престижно мјесто за живот.

"Наш циљ је да изабрани вијећници са ове листе понесу и пренесу сву ону муку и потребу грађана за које се све ове године нико није имао заложити", рекао је Миливојевић.

Он је додао да ће се изабрани кандидати са ове листе првенствено залагати за права српске популације, али и свих осталих грађана.

"Дугорочном политиком истинског помирења желимо се враћати европском Мостару и европском начину живота. Окупљени смо око листе да се залажемо да сви у Мостару добију мјесто које им припада и да овај град сви можемо назвати својим", рекао је Миливојевић.

Он је поновио да је српска заједница у Мостару оставила неизбрисив траг у културном, економском привредном, спортском, вјерском и сваком другом сегменту живота.

"Залажући се за идеје које носимо, трудићемо се да дамо допринос свом граду и цијелој Херцеговини", каже Миливојевић.

Миливојевић је рекао и да му је изузетно драго што хрватску и бошњачку листу предводе два љекара.

"Бићу срећан ако људи таквог става буде много више у Вијећу јер Мостару у том случају слиједи свјетлија будућност. То што су љекари неће угрозити њихов примарни посао, али тај степен хуманости који испољавају у свом послу ће пренијети и на нови који их очекује", оцијенио је Миливојевић.

Кандидат на овој срспкој листи Соња Жарковић Кузман сматра да се много више пажње треба посветити породици, као темељу друштва, те да младима треба осигурати помоћ.

"Брачним паровима треба омогућити повластице и подстицаје да би остајали у овом граду, обезбиједити финансирање барем једне вантјелесне оплодње свим брачним паровим којима то треба, а онима који остају на селу обезбиједити подстицаје, осигурати бољу социјалну помоћ", навела је она.

Кандидат Радислав Тубић осврнуо се на проблематику младих који одлазе и своје знање усмјеравају у иностранству, а не у свом граду.

Он сматра да се послије 12 година морају покренути инвестиције и почети запошљавати људи.

"Град Мостар има велике инфраструктурне проблеме који су уочљивији у мјестима гдје живи српска повратничка популација, јер у протеклим годинама се скоро никако није улагало. Имамо проблем са тим и у граду гдје се радило неплански и гдје нема идеје", каже Тубић.

Он је као велики проблем навео то што Мостар има огроман број успјешних спортиста, а нема спортску дворану.

"Због тога, ново Вијеће не да треба градити једну дворану, већ један велики рекреациони центра у коме ће сви имати шансу да тренирају и напредују", додао је он.

Тубић је подсјетио и на чињеницу да је Мостар град културе.

"Тешко се бавити културом у Мостару али се може порадити на томе. Богатство Мостара јесу мултиетничности и различитости култура народа који живе у њему. Ми можемо Мостару вратити некадашњи сјај. Ми волимо овај град и желимо да га развијамо", истакао је Тубић и поручио да ће изабрани кандидати ове српске листе рјешавати проблеме адекватно.

Кандидат Душан Голо сматра да је најважније да се уђе у Градско вијеће Мостара.

"Градско вијеће има дводомно уређење и Срби кроз свој клуб и заштиту виталног националног интереса могу да утичу на сваку одлуку која иде на штету српског народа, зато молим Србе да изађу на гласање и да добијемо што више аутентичних представника", поручио је Голо.

Кандидат Горица Рашовић позвала је све грађане Мостара, првенствено Србе да изађу на изборе и гласају за листу "Остајте овдје-Заједно за наш Мостар".

Она је такође позвала све Мостарце из источне Херцеговине и цијеле Републике Српске, али и региона, који имају право гласа у Мостару да подрже српску листу.

Локални избори у Мостару биће одржани 20. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана