Миланко Михајлица: Република Српска на првом мјесту

Жељка Добрић
Миланко Михајлица: Република Српска на првом мјесту

Постоје реалне шансе да у свим изборним јединицама имамо довољан број гласова за освајање мандата на изборима, рекао је у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе Српске радикалне странке Републике Српске за Народну скупштину РС у изборној јединици један Миланко Михајлица.

- Република Српска нам је на првом мјесту. Што се тиче економског програма, у првом плану нам је већа стопа запослености, отварање нових радних мјеста и повећање животног стандарда грађана - истакао је Михајлица.

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора?

МИХAЈЛИЦA: Очекујемо убједљиву побједу опозиционих странака, кандидата коалиције "Заједно за Српску" за предсједника Српске Огњена Тадић и кандидата коалиције за српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића. Увјерен сам у побједу опозиционих странака за парламенте РС и БиХ и у довољан број посланика за формирање нове владе РС и Савјета министара БиХ.

* ГЛAС: Колико гласова бирача и какву излазност очекујете? МИХAЈЛИЦA: Излазност је веома важна и позивамо грађане да изађу на изборе. Увјерен сам да је много незадовољних у РС и да опозиција неће имати тежак задатак да побиједи на изборима. Наше шансе су реалне да у свим изборним јединицама имамо довољан број гласова за освајање мандата.

* ГЛAС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

МИХAЈЛИЦA: Прво ћемо створити нормалну атмосферу у РС, да људи живе од свога знања и свога рада. Обрачунаћемо се са мафијом, јер смо ми једна од најкорумпиранијих земаља у Европи. Наш приоритет биће и измјене закона о јавним набавкама, ревизија приватизације и инсистираћемо на провјери незаконито стечене имовине. Српска нам је на првом мјесту и поносни смо на то што смо једина парламентарна странка која није прихватила ниједну одлуку о преносу надлежности са РС на БиХ и остаћемо томе досљедни. У том контексту спремни смо да сарађујемо са свима који се буду понашали као ми.

* ГЛAС: Шта СРС РС нуди у свом политичком и економском програму?

МИХAЈЛИЦA: Република Српска у политичком смислу нам је у првом плану. Неприхватљиво је да се врше било какве промјене устава РС и БиХ а да се грађани не консултују на референдуму. Требало би их консултовати и о приступању NATO-у. Против смо преноса надлежности са РС на БиХ и укидања ентитетског гласања. Важно да је снажније наступимо на међународној сцени и да боље сарађујемо са Србијом. Што се тиче економског програма, у првом плану нам је већа стопа запослености, отварање нових радних мјеста, повећање животног стандарда грађана и стварање претпоставки за редовну и увећану исплату пензија и социјалних давања.

Гаранције

* ГЛAС: Како ћете да гарантујете грађанима да ћете испунити обећано, ако побиједите на изборима?

МИХAЈЛИЦA: Гарантујемо им својим досадашњим понашањем јер ми нисмо странка која је једно говорила а друго радила. Народне проблеме доживљавамо као своје и спремни смо да у границама својих могућности и са степеном подршке коју добијемо од народа узвратимо том истом народу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана