Милан Алексић, кандидат СДС-а за начелника Прњавора: Враћамо борбу за човјека у први план

Ведрана Кулага Симић
Милан Алексић, кандидат СДС-а за начелника Прњавора: Враћамо борбу за човјека у први план

Мој тим и ја имамо резултате иза себе, радимо у реалном сектору и видимо праву слику, те смо способни да ствари мијењамо набоље. Људи смо који политику схватају на прави начин. Нисмо политичари, већ смо људи из народа.

Поручио је то у интервјуу за “Глас Српске” кандидат СДС-а за начелника Прњавора Милан Алексић, нагласивши да очекује и фер кампању до краја.

- Од предстојећих избора очекујем да народ покаже своје мишљење и да свој суд о тренутном стању, како у локалној заједници, тако и у Републици Српској. У овој изборној бици имамо пуно оптимизма - истакао је Алексић.

ГЛАС: Због чега сте оптимистични?

АЛЕКСИЋ: Због информација које долазе са терена. На почетку године смо у одбору СДС-а направили мању промјену. У прве линије фронта су стали млађи кадрови, али имамо јако упориште у свим генерацијама странке. Из свакодневних контаката јасно да је имамо веома добре изгледе за одличан изборни резултат, односно моју побједу у трци за начелника.

ГЛАС: Шта је окосница кампање?

АЛЕКСИЋ: Човјек и борба за човјека, за основне ствари које су се практично изгубиле током ових година, а то је да су политичари и они који врше власт изгубили осјећај за човјека и његове основне потребе, односно све оно што му је потребно да остане и живи у својој средини.

ГЛАС: Да ли су то разлози због којих позивате суграђане да гласају за Вас, а не за противнике?

АЛЕКСИЋ: Нудимо нови приступ у политици. Желимо да се бавимо конкретним стварима и питањима која смо препознали да су кључна за све у нашој општини. То је, прије свега, борба за човјека. Као средина дошли смо у ситуацију да губимо један од највреднијих ресурса, а то су људи. Због тога је наша политичка борба заправо борба за човјека и сваког појединца да остане у Прњавору. Да би остао и живио ту, његов рад мора бити цијењен и да од њега може да живи. Кампању базирамо на привреди и том развоју.

Потези

ГЛАС: Које ћете прве потези повући ако добијете подршку?

АЛЕКСИЋ: Стављање на ноге комуналног предузећа “Парк” и покретање свеобухватне анализе потреба привреде и локалне заједнице за тим кадровима, те реорганизација јавних институција и предузећа.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана