Мијатовић: Здравље грађана је на првом мјесту

Срна
Мијатовић: Здравље грађана је на првом мјесту

БИЈЕЉИНА - Социјалистичка партија Српске организовала је данас у Бијељини пункт за бесплатно мјерење шећера у крви, уз поруку да је здравље грађана на првом мјесту.

Носилац листе кандидата за одборнике Социјалистичке партије Српске Срђан Мијатовић рекао је новинарима да је, с обзиром на то да је љекар, сматрао да је ово најбољи начин да за грађане Бијељине учине нешто конкретно по питању превенције.

Он је истакао да је Социјалистичка партија Српске у Бијељини све предизборне активности водила у складу са епидемиолошким мјерама и позвао грађане да у недјељу, 15. новембра, изађу на биралишта уз мјере личне заштите.

“Кад смо сви здрави, све друго што је потребно урадити, радићемо лакше и тимски”, поручио је Мијатовић.

Акција је организована у центру града, поводом Свјетског дана борбе против дијабетеса, а уз Мијатовића је на пункту била и одборнички кандидат Социјалистичке партије Српске Стоја Пајић Томић, незапослени магистар фармације.

Она је истакла да је ово један од начина да се укаже на значај раног откривања дијабетеса и поручила да превенција подразумијева промјену стила живота, да је важна правилна исхрана, физичка активност, регулисање тјелесне тежине, прекид конзумирања цигарета и редукција стреса.

“Све је мање физичке активности, исхрана је неправилна, темпо живота је такав да се негативно одражава на здравље, а, нажалост, све то представља повољну подлогу за развој дијабетеса, болести која може да нанесе много здравствених проблема”, нагласила је Томићева. /крај/љб/вј/фото
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана