Мијатовић: Младе задржати у Српској

Срна
Мијатовић: Младе задржати у Српској

БИЈЕЉИНА - Носилац листе СПС из Изборне јединице шест Срђан Мијатовић рекао је да су млади једна од значајних тема програма ове странке и да је неопходно задржати их у Републици Српској кроз развојне програме.

Мијатовић је на конференцији за новинаре у Бијељини рекао да су млади кључ опстанка Републике Српске, те да им треба обезбиједити повољније стамбене кредите, омогућити кредите за покретање сопственог бизниса, као и обезбиједити да свако новорођено дијете добије 5.000 КМ, одмах по рођењу, а у неразвијеним општинама 10.000 КМ.

Он је нагласио да је веома важно студентима обезбиједити веће стипендије, те чинити све на развоју школства и престати са школовањем кадра који углавном, како је рекао, никоме није потребан, те реформисати високо школство и усагласити га са привредним развојем Републике Српске.

"Неопходно је уводити стране компаније, користити домаће ресурсе, а Република Српска је, поред бивших република Југославије, један од важних простора на који долазе стране компаније. Да бисмо у овоме успјели потребно је да обезбиједимо сигурност инвестицоног капитала, правну сигурност", навео је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана