Мићић: Захвалност љекарима што воде рачуна о здрављу становништва

Срна
Мићић: Захвалност љекарима што воде рачуна о здрављу становништва

БИЈЕЉИНА- Предсједник СДС-а Семберија и кандидат коалиције "Заједно за Семберију и Српску" за градоначелника Бијељине Мићо Мићић изразио је данас захвалност љекарима и особљу Дома здравља и бијељинске Болнице јер на одговоран начин воде рачуна о здрављу становништва.

- Наш Дом здравља много пажње поклања превентивним прегледима, а у промоцији оваквог приступа здрављу огроман допринос дају и удружења грађана - рекао је Мићић поводом акције бесплатних мамографских прегледа и папа теста за жене ромске популације.

Драган Јоковић, кандидат СДС Семберија – Мићо Мићић за одборника у Скупштини града Бијељина, подсјетио је да Удружење грађана за промоцију образовања Рома "Отахарин" већ три године, у сарадњи са Градском управом и Домом здравља, спроводи активности на превенцији и едукацији, што доприноси да суграђанке ромске популације све озбиљније схватају значај редовних прегледа.

Кандидат ове странке за одборника Игор Новаковић оцијенио је да су превентивни прегледи од кључне важности за смањење смртности од карцинома.
- Сваке године имамо подршку града и различитих организација у организовању бесплатних прегледа, али након данашње активности бићемо принуђени да направимо паузу због актуелне ситуације проузроковане пандемијом вируса корона. Учинићемо све да максимално заштитимо све наше кориснике услуга, као и запослене у Дому здравља - поручио је Новаковић.

Предсједник Удружења "Ромкиња" Сабира Хашимовић рекла је да су прошле године, на основу превентивних прегледа, код четири жене откривене промјене на дојци и подвргнуте су лијечењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана