Марко Павић: Коалиција СНСД, ДНС и СП освојиће већину гласова

Снежана Тасић
Марко Павић: Коалиција СНСД, ДНС и СП освојиће већину гласова

Демократски народни савез ушао је у кампању за предстојеће изборе са оптимизмом да ће на октобарским изборима обезбиједити далеко веће учешће у власти него до сада, а да ће коалиција СНСД, ДНС и СП освојити сасвим комотну већину.

Истакао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе ДНС-а за Народну скупштину РС у изборној јединици 1 Марко Павић.

- ДНС треба само да задржи онај број гласача које је имао на претходним локалним изборима, а ми рачунамо да ћемо добити и више - рекао је Павић.

* ГЛAС: Шта за ДНС значе предстојећи избори?

ПAВИЋ: ДНС је ушао у кампању за предстојеће изборе са оптимизмом да ће на октобарским изборима обезбиједити далеко веће учешће у власти него до сада, а да ће коалиција СНСД, ДНС и СП освојити сасвим комотну већину. Сматрам да је десет посланика оптимум које ће ДНС постићи на овим изборима, иако повјерење грађана сваким даном расте, те да ће наша коалиција послије избора бити још чвршћа и да ће водити Српску и народ БиХ ка добру, евроатлантским интеграцијама и свему ономе што буде служило грађанима.

* ГЛAС: Сматрате ли да ће се на овим изборима повећати број оних који ће гласати? Колико ће се бирача, према Вашим прогнозама, опредијелити за вашу партију?

ПAВИЋ: Без обзира на то што рејтинг наше странке расте и то што смо, можда, једна од ријетких партија која извршава своја предизборна обећања, пред нама је период када ћемо бираче морати да убиједимо да је на изборе потребно изаћи, ако не због њих и нас самих, онда због будућности наше дјеце. Тешко је предвидјети каква ће бити излазност, јер чак ни масовност предизборних скупова поготово при крају кампање нису гарант да ће се сви одазвати и дати свој глас за неку од политичких опција. Један од кључних задатака јесте да увјеримо гласаче да је крајње вријеме да почну да креирају своју будућност, а не да се тог свог основног демократског права олако одричу. ДНС треба само да задржи онај број гласача које је имао на претходним локалним изборима, а ми рачунамо да ћемо добити и више.

* ГЛAС: Зашто да грађани гласају за Вас?

ПAВИЋ: ДНС је странка која послије десет година постојања с поносом може рећи да је изникла из народа и да служи народу, те да је странка која чврсто стоји на земљи са јасном и поносном прошлошћу и са још јаснијом визијом будућности. Постали смо респектабилан фактор у политичком животу РС и БиХ, управо јер је ДНС одржао ријеч коју је грађанима дао прије десет година, обећавши да ће основати народну странку која ће бити на бранику Дејтонског мировног споразума и РС. Истовремено, и ми у ДНС-у међусобно смо се обавезали да ћемо служити народу и ту ријеч смо одржали, тако да ће ова странка ако побиједи бити у служби народа и штитити Дејтон и РС.

* ГЛAС: Шта ДНС у свом програму нуди гласачима?

ПAВИЋ: Оријентација ДНС-а је ка пуном националном, културном, економском и духовном јединству српског народа у свим сегментима живота у БиХ, уважавајући и право сваког конститутивног народа и мањинских народа у БиХ да свој културни, али и сваки други, идентитет изграђују у складу са својим вјерским, културним, просвјетним, историјским и сваким другим насљеђем у вриједносном смислу. На економском плану ДНС се залаже за социјалну правду и бригу за старе и немоћне, а за приватну својину и тржишну привреду као најефикаснији облик власништва. Први и основни циљ нам је хитно заустављање привредне стагнације.

Просперитет

* ГЛAС: Шта ће избори значити за становнике Српске?

ПAВИЋ: С обзиром на то да се и наш регион, као и већи дио остатка свијета налази у дубокој економској кризи чији се престанак тек стидљиво назире, очекујем да ће предстојећи избори грађанима донијети темеље једне политички зреле и морално освијешћене опције која ће са окончањем кризе знати, односно имати довољно снаге и ресурса да их поведе ка просперитету и европским интеграцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана