Максимовић: Само са знањем и младим људима држава може напредовати

Срна
Максимовић: Само са знањем и младим људима држава може напредовати

БИЈЕЉИНА - Оснивач Покрета "Успјешна Српска" Златко Максимовић рекао је данас да само са знањем, паметним и младим људима, уз помоћ искуства старијих, ова држава може напредовати.

Чланови Актива младих Покрета "Успјешна Српска", заједно са Максимовићем и кандидатом за посланика у Народној скупштини Републике Српске на предстојећим изборима Живком Малић, у оквиру кампање "Изабери здравље", посјетили су данас мочвару "Громижељ" и указали на њен значај, не само за Семберију, Републику Српску већ и за цијели регион, саопштено је из Покрета "Успјешна Српска".

Максимовић је рекао да је разговарао са професором Миленком Ћурчићем, те да су се сагласили да је ово примјер како се са мало може добити пуно.

Малићева је рекла да се у Громижељу, природном резервату који је богат разноврсном флором и фауном, истиче више од 400 биљних врста, велики број животињских врста, а најзначајније је да је овдје пронађена велика количина рибице "Умбра крамери", у народу познате као мргуда.

Према ријечима мјештанина Саше Конзаловића, ово подручје је од 2011. године стављено под заштиту државе и до данас није ништа урађено. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана