Лукић: Циљ нам је боља и развијенија Бањалука

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Носилац одборничке листе НДП-а за бањалучку Скупштину града на предстојећим локалним изборима Александар Лукић рекао је да је циљ ове странке да Бањалука постане још бољи и квалитетнији, прије свега, културни, економски и административни центар, препознатљив по домаћој гастрономији, гостопримству и добрим људима.

"Од Бањалуке морамо да направимо веома добар европски град, а, да бисмо у томе успјели, у првој тачки нашег плана названог ''10 пута 10'' посветили смо се привреди и предузетништву, као покретачу комплетног друштва", рекао је Лукић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да овај план подразумијева 10 тема на основу којих постоји и 10 теза којима јасно жели да стави у први план Бањалуку.

Лукић каже да је важно и отварање економских слободних зона, и, укорак с тим, запошљавање младих, оживљавање старих заната, запошљавање људи из категорије 40 плус, наводећи да је потребно окупљање и да то буде реализовано јер је оствариво.

Он сматра да треба убрзати развој технолошког парка гдје би била окупљена комплетна популација, од младих до људи у пристојним годинама, те наводи да би млади, који у великом броју одлазе у иностранство, остајали да живе и раде овдје ако би им за то били обезбијеђени повољни услови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана