Лукач и Јеринић: Избори у Добоју биће безбједни

Срна
Лукач и Јеринић: Избори у Добоју биће безбједни

ДОБОЈ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је полиција предузела кораке који гарантују да ће безбједно протећи поновљени избори у Добоју заказани за недјељу, 21. фебруара.

Лукач је рекао да је данас у Добоју са начелником Полицијске управе Слободаном Радинковићем договорио на који начин ће полиција радити и обезбјеђивати поновљене изборе у том граду.

Он је навео да ће полиција бити укључена у преузимање и обезбјеђивање гласачког материјала, изборних мјеста, као и сва дешавања у току изборног дана у Добоју.

Лукач је поручио онима који на дан избора долазе у Добој из других локалних заједница да не праве инциденте и најавио да ће у том случају полиција реаговати.

- Сигуран сам да и грађанима Добоја није у интересу да се у свом граду праве било какви инциденти - рекао је Лукач након разговора са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем.

Лукач је подсјетио да на изборима одржаним 15. новембра полиција није имала пријаву која би резултирала прекршајем или кривичним дјелом.

Министар је позвао бираче да своје грађанско право искористе на миран и достојанствен начин.

Јеринић је поручио да је Добој отворен и град домаћин, са добрим људима, те да су недопустиве било какве провокације и инциденти на дан избора, с обзиром на то да располаже информацијама о доласку лица из других локалних заједница у БиХ.

- У недјељу, поручујем и желим да буде празник демократије. Наравно, свако ради свој дио посла. Грађани нека себи бирају власт. Сигуран сам да ови који долазе са стране не могу изабрати власт у Добоју, већ ће то урадити искључиво грађани који имају право гласа на 89 поновљених бирачких мјеста - изјавио је Јеринић.

Он је навео да је безбједност на првом мјесту јер треба живјети и радити и након избора.

Јеринић је захвалио Лукачу за то што ће полиција бити на висини задатка у очувању јавног реда и мира и што ничија безбједност неће бити доведена у питање.

Градоначелник је најавио наставак заједничких пројеката са Министарством унутрашњих послова (МУП) Републике Српске како би се унаприједили услови рада полиције у Добоју.

Данашњем састанку присуствовао је и начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић, а Лукач је претходно посјетио ову управу.

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ одлучила је да 21. фебруара буду поновљени локални избори у Добоју и Сребреници. ЦИК је 21. јануара донио одлуке о поништавању избора на 26 редовних бирачких мјеста и два бирачка мјеста у одсуству за ниво начелника и Скупштине општине Сребреница, те поништавање избора на 89 редовних бирачких мјеста за ниво градоначелника и Скупштине града Добоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана