Лолић: Нећемо бити политика подјела, већ политика заједништва

ГС
Лолић: Нећемо бити политика подјела, већ политика заједништва

БАЊАЛУКА – Наша визија за Бањалуку није само визија љепшег града, већ визија будућности у којој сваки грађанин има једнаке шансе за успјех, сигурност и квалитетан живот.

Поручио је Дејан Лолић, предсједник Градског одбора ДНС Бањалука, представљајући кључне циљеве странке за предстојеће локалне изборе.

"Наш слоган ‘Сложно за Бањалуку, сложно за Српску’ одражава нашу заједничку визију. Заједно можемо трансформисати Бањалуку у модеран, развијен град који ће бити примјер цијелом региону, док истовремено градимо стабилну и снажну Републику Српску – сигурно уточиште за све наше грађане," нагласио је Лолић.

Како истиче, ДНС Бањалука ће радити искључиво у интересу грађана, пружајући подршку свим добрим иницијативама без обзира на предлагача.

"Нећемо бити политика подјела, већ политика мира и заједништва, посвећена искључиво интересима наших грађана," рекао је Лолић, па додао да “овакве подјеле и стање какво је било у градској скупштни у последње четири године није у интересу никога а најмање грађана”

Један од главних приоритета ДНС-а је оснивање новог градског јавног предузећа за превоз, према узору на некадашњи Аутопревоз. Ово предузеће ће се фокусирати на пружање ефикасног превоза грађанима, а биће самоодрживо.

Како би се ријешио проблем недостатка паркинг мјеста у центру града, предложиће изградњу вишеспратне гараже.

У реформама градских комуналних предузећа, ДНС Бањалука предлаже реорганизацију предузећа ЗИБЛ и отварање посебног одјељења за инвестиције и изградњу. Ова реорганизација има за циљ ефикасније управљање и потицање развоја инфраструктуре.

Лолић је такође истакао важност смањења цијена градских комуналија за грађане слабијег имовинског стања, како би се олакшала њихова свакодневна финанцијска оптерећења.

Уз ове промјене, ДНС Бањалука планира објединити сва градска предузећа под један холдинг, што ће омогућити уштеде на администрацији и побољшати ефикасност управљања.

Поред тога, странка се залаже за имплементацију е-управе, која ће грађанима олакшати административне послове и омогућити бржи приступ услугама.

"Наша странка је посвећена стварању бољих услова за живот у Бањалуци и спремна је подржати сваку конструктивну иницијативу," нагласио је Лолић, те додао, "Градимо град у којем млади желе да остану, у којем се препознају нове могућности, и у којем ћемо сви заједно радити на добробити сљедећих генерација. Ова борба није само за садашњост, већ за будућност нашег града и наше Републике Српске."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана