Лазаревић: СНСД заступа политику стабилности, мира и развоја

Срна
Лазаревић: СНСД заступа политику стабилности, мира и развоја

БИЈЕЛЈИНА - Кандидат СНСД за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Златан Лазаревић рекао је да се на предстојећим изборима одлучује какав ће бити положај Републике Српске и српског народа у БиХ и позвао грађане да гласају за политику стабилности, мира и развоја коју заступа СНСД.

Он је рекао да грађани не би требали да гласају за оне који доносе несигурност и подложни су туђим утицајима како се не би десило нешто попут онога што су доживјели Срби у Хрватској или на Косову и Метохији, саопштено је из бијељинског СНСД-а.

Лазаревић, који је и актуелни директор Аграрног фонда, назвао је трагикомичним примједбе кандидата ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелене Тривић на износ подстицаја, наводећи да у вријеме владавине СДС-а и ПДП-а подстицаја скоро да није ни било.

Он је навео да овогодишњи буџет за подстицаје 105 милиона КМ нивоу Републике Српске, док је за наредну годину одређен оквир од најмање 150 милиона марака.

Лазаревић тврди да је због пропуста бившег министра спољне трговине у Савјету министара Мирка Шаровића Русија забранила извоз воћа из Републике Српске, те указао на његово, како каже, несналажења у вези са извозом говеђег меса у Турску.

Говорећи о помоћи пољопривредницима у Семберији, Лазаревић је рекао да ће до краја године градски буџет за подстицаје, амандманима скупштинске већине окупљене око СНСД-а, по трећи пут за 12 мјесеци бити повећан са 1,1 на 2,5 милиона КМ како би се покушале санирати штете настале због суше.

Он је рекао да је градоначелник Бијељине ЛЈубиша Петровић, који је и носилац листе СДС-а за Народну скупштину Српску из Изборне јединице шест ЛЈубишу Петровића ни једном за сада није огласио у вези са проглашавањем елементарне непогоде у Семберији због суше, јер, како каже, није знао да “сушу проглашава
градска управа”, нити је знао процедуре за надокнаду штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана