Лазар Продановић: Ојачаћемо везе са Србијом

Жељка Домазет
Лазар Продановић: Ојачаћемо везе са Србијом

Очување Републике Српске као истинског гаранта равноправности Срба са другим народима у БиХ уз изворне надлежности Дејтона и јачање специјалних веза са Србијом уз висок степен сарадње у култури, образовању, економији основа су програма Савеза независних социјалдемократа.

Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламента БиХ у изборној јединици три Лазар Продановић.

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора?

ПРОДAНОВИЋ: Очекујем побједу СНСД-а на свим нивоима, јер сам увјерен да су гласачи препознали странку која штити интересе Републике Српске. То доказују чињенице да ниједна надлежност у мандату који већ истиче са РС није пренесена на ниво БиХ захваљујући управо кадровима СНСД-а. Дакле, очекујем избор Милорада Додика за предсједника Републике Српске, на позицији српског члана Предсједништва БиХ послије избора видим Небојшу Радмановића и апсолутну већину посланика СНСД-а у Народној скупштини РС, као и већину од изабраних посланика и делегата из РС у Парламенту БиХ. То је гаранција да ће се РС сачувати у свом пуном уставном капацитету и стабилности.

* ГЛAС: A шта бирачи могу да очекују?

ПРОДAНОВИЋ: Сигурност демократског дјеловања и већу афирмацију РС у БиХ и у свијету. Са побједом СНСД-а ствара се боља претпоставка за економски развој РС, бољи положај угрожених категорија становништва, перспектива за културни, економски и социјални развој.

* ГЛAС: Због чега ће се бирачи одлучити за Вас и СНСД?

ПРОДAНОВИЋ: Зато што смо одговорни у испуњавању преузетих обећања, што смо одлучни да очувамо интересе РС и задржимо све њене надлежности. Бирачи знају да СНСД није спреман да да све да би само био власт. Зато сам увјерен да ће гласати за нас. Мој лични интерес јесте да у изградњи демократског друштва вратим повјерење грађанима у искрене намјере политичких представника да штите њихове интересе и стварају бољи амбијент за живот обичних људи.

* ГЛAС: Шта је у основи Вашег програма?

ПРОДAНОВИЋ: Очување РС као истинског гаранта равноправности Срба са другим народима у БиХ уз изворне надлежности Дејтона и јачање специјалних веза са Србијом уз висок степен сарадње у култури, образовању, економији. Залажем се за квалитетан образовни и здравствени систем доступан свима, добро организовану јавну управу, сигурну социјалну заштиту и бољи положај пензионера. Бржи економски развој РС уз повећане инвестиције у области енергетике, индустрије, пољопривреде, туризма, развој инфраструктуре основа је нашег економског програма.

* ГЛAС: Можете ли да испуните обећано?

ПРОДAНОВИЋ: Они који су ми до сада указивали повјерење више пута имали су прилику да се увјере да водим рачуна о датим обећањима у политици у истој мјери како сам то чинио у лијечењу њих или чланова њихових породица и у најтежим условима у рату и послијератном периоду и онда када сам одлучно и у најтежим временима указивао на бесмисленост дјеловања оних који су нас довели у тешку ситуацију доводећи себе у незавидан положај. Прихватао сам одговорност да је истина и суочавање са стварношћу важнија од било ког личног интереса.

Већа излазност

* ГЛAС: Очекујете ли да ће излазност бирача бити већа него на претходним изборима?

ПРОДAНОВИЋ: Очекујем већу излазност бирача и довољан број гласова за побједу СНСД-а. Сигуран сам да ће више од 51 одсто бирача који изађу на изборе гласати за нашу странку. Увјерен сам да ће излазност бити већа него 2006. године, а у првом реду очекујем већу излазност младих који су у СНСД-у препознали странку будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана