Кондић: СПС је већ сада побједник избора

Г.С.
Кондић: СПС је већ сада побједник избора

БАЊАЛУКА - Са подршком грађана Бањалуке од 10,9одсто, СПС је већ сада побједник Локалних избора 2020 године, поручио је Шеф Повјереништва СПС – Социјалистичке партије Српске „Будућност Српске" за град Бањалуку Саша Кондић.

Изборни штаб СПС је урадио истраживање јавног мнијења телефонским путем, на узорку од 1.260 грађана свих животних доби. Кондић истиче да је истраживање трајало од 1. до 7. новембра, те да су се у СПС Бањалука одлучили да сами спроведу истраживање због огромног броја анкета које су се појавиле у медијима током кампање, а које, како каже, немају додир са реалношћу и стањем на терену.

- Хтјели смо да имамо реално стање и реалне податке, поготово због огромног броја анкета постојећих и непостојећих агенција, којима је једино заједничко то што ни приближно не осликавају стање на терену. Једино питање у анкети је било којем политичком субјекту ће дати повјерење на Локалним изборима 2020. године, а резултати које смо добили дају нам за право да већ сад прогласимо побједу. Нисмо постављали питање везано за избор градоначелника, јер према информацијама са терена, анкете које предвиђају побједу Игора Радојичића имају тачне резултате – поручио је Кондић.

Он је нагласио да је СПС партија која је настала у марту ове године, да окупља велики број људи који раније нису били политички ангажовани и да представља нову снагу и нову причу на политичкој сцени Бањалуке и Српске.

- Вјеровали смо у ову причу од самог почетка, вриједно смо радили, борили смо се да представимо своје идеје и политике што већем броју грађана у изузетно ограничавајућим околностима и на крају очекујемо резултат који ће да изненади све. Морам истаћи да сам поносан на наше чланство, активисте, руководство и све осниваче СПС. Ово што смо ми урадили, тешко би ико могао да понови. А управо та енергија и та воља су били кључни, много људи је то препознало и многи нам се придружују из дана у дан. Настављамо да растемо, да јачамо и настављамо још јаче и још вриједније да ширимо нашу причу – додао је Кондић.

Према резултатима истраживања највише Бањалучана повјерење даје СНСД-у, који подржава 25,1 одсто испитаних. Слиједи ПДП са 23,4, а на трећем мјесту је СПС са подршком од 10,9 одсто. УС има повјерење 6,3 одсто испитаних, а слиједе СДС са 5,7 одсто, ДНС са 4,3одсто, ДЕМОС са 4,1 одсто, СП 2,9одсто, Бањалука Зове 1,6 одсто, НДП 1,1 и Полиграф са 0,3 одсто.

За остале политичке субјекте изјаснило се 4,2 одсто док је неопредијељених 9,3 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана