Кесић: Глас за СДС је глас за бољи Мркоњић Град

ГС
Кесић: Глас за СДС је глас за бољи Мркоњић Град

МРКОЊИЋ ГРАД – Српска демократска странка уколико добије повјерење бирача Мркоњић Града даће свој допринос опстанку и развоју Мркоњић Града, заједно са свим другим странкама које буду чиниле скупштинску већину.

Истакао је ово Недељко Кесић, кандидат СДС-а за начелника ове општине, додајући да је СДС свјесна да се наратив гласача промијенио и да нема више патриотизма који је био присутан 90-их година када се борило и стварала Република Српска, већ да је данас присутан наратив интереса како код политичара тако и код гласача.

"СДС се мора уклапати у друго вријеме и свој програм прилагодити интересу народа, да би од тог истог народа добила повјерење. СДС се нада да ће грађани Мркоњић Града препознати допринос које је ова странка дала у одбрани и Мркоњић Града  и Републике Српске те дати свој глас за СДС како би чинили сутра боље за све грађане Мркоњић Града", истиче Кесић.

Како додаје, често се спомиње да су у Мркоњић Граду реализовани многи пројекти, а радно и способно становништво одлази из града.

"СДС не види реализацију тих пројеката, осим дворане која је саграђена 2005. године за потребе спортских клубова из Мркоњић Града и Трга испред Скупштине Општине, и других мањих улагања које је општинска администрација у задњих 20 година реализовала, али то нису пројекти који стварају додатну вриједност и који задржавају становништво на подручју Мркоњић Града. То су свакодневни пројекти одржавања улица и обнављање истих, те одржавања и изградња нове водоводне мреже који су предуслови живљења на овим просторима", каже он.

Он наводи да власт и опозиција Мркоњић Град истим очима виде другачије, односно док општинске власти град виде са реализованим многим пројектима, опозиција град види у нестајању. Како тврди, Мркоњић Град је једини град гдје се не гради ниједна зграда.

"Наша имовина нема тржишну вриједност, адекватну у осталом окружењу што смо постали непопуларна дестинација за улагање. Куда иде наш град, да ли у Словенију, Аустрију, Нови Сад или Бањалуку? Шта је разлог великом одливу становништву, на то питање одговор мора дати и општинска власт и опозиција. Мркоњић Град је прије рата имао 28.000 становника, а по попису из 2011. године 18.000 становника, а данас нема ни близу тога броја", говори Кесић и додаје да се не чини довољно да народ остане у селима, а када га нема на селу неће га бити ни у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана