Касни отварање четири бирачка мјеста у Власеници

Срна
Касни отварање четири бирачка мјеста у Власеници

ВЛАСЕНИЦА - У Власеници јутрос касни отварање четири бирачка мјеста, а остала су отворена на вријеме, изјавила је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Сања Станимировић Остојић.

“Бирачко мјесто Дом културе није отворено на вријеме због тога што су у кругу од 50 метара остали налијепљени билборди политичких странака, а наређено је да они буду уклоњени”, рекла је Остојићева.

Према њеним ријечима, бирачка мјеста Средњошколски центар, “Финали” и Бирач, још нису отворена због тога што нису на вријеме пребројани сви гласачки листићи, а разлог је што су то локације са највећим бројем гласача.

“Очекујемо да ће ова четири мјеста бити отворена до 8.00 часова”, навела је Остојићева.

Право гласа у општини Власеница има 10.138 бирача који своје грађанско право остварују на 17 редовних бирачких мјеста и једном мјесту лоцираном у “Електродистрибуцији”, гдје гласају бирачи у одсуству према пропису из 1991. године.

На том мјесту гласају бирачи који су се регистровали за гласање путем поште, а који се данас затекну у овој општини, њих је 1.020 или они којима је издат важећи идентификациони документ након закључења бирачког списка послије 1. октобра.

У Власеници су бирачима на располагању три мобилна тима и ковид тим.

Остојићева је апеловала на становнике да се понашају одговорно, да обавезно носе маске, да избјегавају физички контакт и држе дистанцу најмање један и по метар.

Становници Власенице са правом гласа, уколико нису упознати на којем бирачком мјесту треба да гласају, могу то провјерити путем СМС поруке, тако што ће укуцати свој јединствени матични број и послати на 091/12-12-12 или на број телефона Општинске изборне комисије 056/490-074.

Локације за издавање личних докумената у Власеници данас ће радити до 19.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана