Јовичић: Српска треба да тражи пријатеље у окружењу и свијету

Срна
Јовичић: Српска треба да тражи пријатеље у окружењу и свијету

БАЊАЛУКА - Кандидат ДНС-а за предсједника Републике Српске Радислав Јовичић изјавио је вечерас да је Српска у специфичној политичкој ситуацији и да треба да тражи пријатеље у окружењу и свијету, те нагласио да као мала земља не би требала да се увлачи у био какве односе између малих и великих.

“Ми морамо да заузмемо неутралан став. Морамо да схватимо да смо окружени чланицана НАТО-а и ЕУ те да морамо да пратимо политику Србије, а знамо да је она у програму жПартнерства за мирж”, рекао је Јовичић вечерас у ТВ дебати предсједничких кандидата на РТРС-у.

Он истиче да се у оквиру БиХ треба разговарати и долазити до рјешења те да не треба дозволити да то намећу представници међународне заједнице.

“Морамо наћи партнере у Федерацији БиХ, а онда ту сарадњу ширити на Србију, Хрватску, Црну Гору, Сјеверну Македонију, Словенију и да се на тај начин развијамо”, нагласио је Јовичић.

Јовичић је истакао да Република Српска мора да буде партнер међународној заједници, али да јој не треба тутор.

“У БиХ морају постојати снаге које ће се договарати у интересу грађана”, каже Јовичић.

Јовичић је рекао да Република Српска треба да се држи Дејтонског споразума, те додао да зна да је тешко радити и борити се у Сарајеву за Српску, али да се битка за надлежности Републике стално мора водити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана