Јовица Радуловић, кандидат СДС-а за првог човјека Модриче: Наша политика шанса за опоравак општине

Ведрана Кулага Симић
Јовица Радуловић, кандидат СДС-а за првог човјека Модриче: Наша политика шанса за опоравак општине

Модричи смо понудили јасан програм развоја и знамо како да то испунимо. Општина мора искористити све своје потенцијале, а то није сада случај.

 

Поручио је то у интервјуу за “Глас Српске” кандидат СДС-а за начелника Модриче Јовица Радуловић.

- Од предстојећих избора очекујем да, без обзира на ову епидемиолошку ситуацију, имамо пристојну излазност - истакао је Радуловић.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

РАДУЛОВИЋ: СДС је у Модричи 16 година у опозицији. Прошле године смо имали унутарстраначке изборе, пресложили смо наше редове, али и остали потпуно јединствени. Подмладили смо странку, али и даље имамо помоћ од наших старијих, искуснијих кадрова. Све оно што се десило у СНСД-у иде у прилог кандидату опозиције и очекујем да СДС, и поред тог дугогодишњег дјеловања из опозиције, има стабилно бирачко тијело у Модричи.

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

РАДУЛОВИЋ: Понудили смо програм за рјешавање горућих проблема. Модрича има прилику за напредак, а наш циљ је потпуни опоравак и развој општине. Морамо реформисати управу, опоравити пољопривреду и село те ставити посебан акценат на демографску политику. Имамо јасан циљ да искористимо све потенцијале Модриче јер то сада није случај. То ћемо потенцирати, без икаквог осврта на политичке противнике. Идемо са програмом и реалним обећањима, а не да асфалтирање буде врхунац рада.

ГЛАС: Да ли на основу тога позивате и грађане да гласају за Вас, а не за противнике?

РАДУЛОВИЋ: Апсолутно. Досадашњим радом на многим пољима показао сам ко сам. Рођен сам у Модричи, моја дјеца су рођена у Модричи и борећи се за њих да остану овдје, борићу се за сваког појединца.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку?

РАДУЛОВИЋ: Општински буџет је прво што, имајући у виду рокове, морамо да усвојимо, намеће се и формирање боље управе. Акценат мора да буде на подмлађивању и довођењу кадрова који могу да одговоре задатку. Највећи изазов идуће године биће суочавање са посљедицама пандемије.

Гаранције

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

РАДУЛОВИЋ: Обећања нису нереална. Она су спроводљива, свакако уз адекватан рад и домаћински приступ будуће општинске управе. Гарантујем да ће бити састављена од људи који ће бити стручни у својим областима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана