Изборне кампање почињу у Бањалуци

Свјетлана Тадић
Изборне кампање почињу у Бањалуци

БAЊAЛУКA - Политичке странке у Републици Српској спремне су за за почетак предизборне кампање, а већина ће почетне и завршне централне митинге одржати у Бањалуци, док ће поједине партије то урадити у градовима у којима су основане.

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Рајко Васић рекао је "Гласу Српске" да та странка кампању званично почиње данас у 12 часова лијепљењем првог плаката у Бањалуци.

- Тог дана ћемо послијеподне у Приједору имати централни скуп, одакле и почињу митинзи. Посјетићемо све градове у РС, у већим градовима одржаћемо и више митинга, а само у Бањалуци имаћемо осам регионалних скупова - рекао је Васић.

Додао је да ће се на изборним трибинама, поред лидера СНСД-а, представљати и носиоци листа за НСРС и за Парламент БиХ.

- Завршна централна трибина биће, као и свих година до сада, у Бањалуци, а очекујемо да ће нас, укупно на свим скуповима, посјетити око 500.000 људи - истакао је Васић.

Генерални секретар Демократског народног савеза (ДНС) Драгутин Родић рекао је да ће се кампања ДНС-а базирати посебно у свакој изборној јединици.

- Кампању ћемо званично почети у Приједору, 4. септембра, гдје ће се предсједник странке Марко Павић обратити бирачима. Предсједник странке посјетиће све изборне јединице, гдје ће бити одржани централни митинзи, а завршни скуп одржаће се 30. септембра у Приједору на градском тргу или у дворани, што зависи од временских прилика - нагласио је Родић.

Генерални секретар Српске демократске странке (СДС) Драган Ћузулан рекао је да СДС почиње кампању данас у хотелу "Босна" у Бањалуци промоцијом кандидата.

- Митинзи ће бити у свим градовима Српске, један дио кампање биће коалициони, а један дио самостални. С изборном кампањом завршавамо 29. септембра у Бањалуци, односно 1. октобра у Источном Сарајеву - казао је Ћузулан.

Портпарол Социјалистичке партије (СП) Срђан Тодоровић рекао је да ова партија почиње кампању првом конвенцијом странке 5. септембра у дворани "Борик" у Бањалуци.

- Ту ће бити представљени сви кандидати СП за све нивое власти. Током септембра су планиране трибине у градовима РС, а у оквирном плану нисмо још одредили гдје ће бити завршна трибина - додао је Тодоровић.

Потпредсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Славен Пекић казао је да ова странка кампању у Бањалуци почиње данас, а у свим осталим изборним јединицама 4. септембра.

- Локацију за одржавање завршне централне трибине још нисмо одредили, а како буде текла кампања то ћемо договорити са коалиционим странкама - рекао је Пекић.

Савез за демократску Српску (СзДС) предизборну кампању започеће данас у Бањалуци конференцијом за новинаре на којој ће говорити лидер СзДС-а Драган Калинић и потпредсједник партије Рајко Паповић. Овом приликом биће представљени и сви носиоци кандидатских листа за НСРС и Представнички дом Парламента БиХ.

Филмови

Родић је рекао да ће кампања ДНС-а, за разлику од других, бити специфичнија јер ће на митинзима пуштати видео-материјал.

- Приказиваћемо шта је ДНС у десет година радио, обећавао, говорио и реализовао. Сви кандидати за НСРС биће представљени путем кратких филмова и грађани ће тако имати прилику да се упознају са свима и да виде ко су и по чему су препознатљиви у својим срединама - казао је Родић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана