Источно Сарајево стратешко мјесто у РС

Ж. Д.
Источно Сарајево стратешко мјесто у РС

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Кандидат Савеза независних социјалдемократа за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је на предизборном митингу у Источном Сарајеву да је овај град стратешки позициониран дио Српске и да као такав мора да има приоритет у рјешавању многих питања.

Истакао је да у федералном Сарајеву могу да науче од Источног Сарајева како се упорношћу и истрајношћу гради град и како се не да своје, а не узима туђе.

- Какво је то федерално Сарајево у коме живи 95 одсто Бошњака. Да ли је такво Сарајево град у који бисмо имали повјерење. Међуентитетска линија која дијели РС од Федерације БиХ је чвршћа од многих зидова који су постојали у историји - казао је Додик у препуној дворани "Славија" истакавши да ће СНСД наставити политику очувања РС чије је достојанство 2005. године било урушено.

Додао је да је РС дуго била предмет експеримената странаца који су покушали и покушавају да ојачају централизоване институције и водили политику која треба да доведе до краја РС.

- Годинама су кажњавали овај народ. БиХ је земља морања коју су на валу распада сачували странци. Република Српска заувијек, а БиХ колико мора. То морање ових дана у Њујорку скраћује Харис Силајџић - констатовао је Додик и истакао да РС неће пристати ни на какве реформе које би урушиле њену позицију и да ОХР мора да се затвори. Додао је да је ова међународна институција нанијела највише проблема у БиХ.

Носилац листе СНСД-а за Парламент БиХ из изборне јединице један Никола Шпирић казао је да су представници РС у заједничким институцијама БиХ учинили све за РС, али ништа против БиХ, док су Бошњаци и у великој мјери Хрвати чинили све против РС, а ништа за БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана