Интересује нас подршка народа, а не високог представника

Снежана Тасић
Интересује нас подршка народа, а не високог представника

ПРИЈЕДОР - Предсједник Демократског народног савеза (ДНС) Марко Павић изјавио је да ову странку на изборима не интересује подршка међународне заједнице, већ народа.

- Ми нисмо странка коју је формирао ни високи представник Валентин Инцко нити било који други међународни фактор, већ народ и ми слушамо глас народа - поручио је Павић, коментаришући изјаву високог представника да су иза БиХ четири изгубљене године.

Павић, који је и носилац листе за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице један, нагласио је у сриједу увече на предизборном скупу ДНС-а у приградској мјесној заједници Приједор два на Уријама, да ово није вријеме када се високи представник треба оглашавати.

Према његовим ријечима, протектор може имати своје мишљење, али то мишљење обавезује само оне који су га изабрали, али не грађане Српске.

- Сматрам да је вријеме високом представнику овдје истекло и ми желимо овдје ЕУ са пуним капацитетом, али са пројектима ЕУ и спремни смо да на том нивоу максимално сарађујемо и спроводимо заједничке пројекте. Високи представник је и до сада покушавао да рјешава неке ствари за које није надлежан, а мислим да је најмање надлежан за изборе и било би коректно да се у изборе не мијеша и да грађани сами одлуче како ће гласати - рекао је Павић, додајући да је подршка међународне заједнице потребна у пројектима који буду предлагани.

На трибини у приградском насељу Урије представљени су кандидати ове странке за Народну скупштину РС и Парламент БиХ.

Циљ

Павић је нагласио да су током кампање кандидати ове странке за предстојеће опште изборе у БиХ обишли цијелу Српску и видјели да имају подршку грађана.

- Ми смо странка која је научила да ради са народом, којима смо директно преносили нашу политику. Циљ кампање који смо поставили на почетку је премашен и подршка на терену је, можда, већа него што смо очекивали. Наш је циљ десет посланика у Народној скупштини РС и мислим да ће он бити остварен, ако не и премашен - рекао је Павић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана