Илија Јовичић, кандидат СНСД-а за начелника општине Брод: Дјела говоре више од ријечи

Дарко Момић
Илија Јовичић, кандидат СНСД-а за начелника општине Брод: Дјела говоре више од ријечи

Очекујем апсолутну побједу и вјерујем да ће грађани поново дати подршку и мени и нашој одборничкој листи, категоричан је актуелни начелник Брода Илија Јовичић, који је по трећи пут кандидат СНСД-а за ту функцију.

Он каже да оптимизам темељи на дјелима која су иза њега и његових сарадника, истичући да код њих кампања никад није ни престала.

- Сваким својим потезом покушавамо осигурати боље услове за живот у нашој општини. Људи то препознају и управо због тога немамо нимало сумње у побједу. У прилог овоме иде и чињеница да мене као кандидата за начелника подржава 11 политичких партија, које су препознале све до сада учињено за добробит Брода и Брођана - каже Јовичић у интервјуу за “Глас Српске”.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не неког другог?

ЈОВИЧИЋ: Зато што дјела говоре више од ријечи. Брод је данас уређен град са перспективом. Ради се на сваком кораку, изглед града се мијења. Брод је тренутно једно од већих градилишта у Републици Српској. Граде се кружне раскрснице, обилазница је завршена, асфалтирају се улице, санира се и учвршћује систем одбране од поплава, а почело се и са изградњом нових производно-услужних објеката, који ће у наредном периоду обезбиједити нова радна мјеста. Пред Бродом је свијетла будућност.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако поново добијете подршку?

ЈОВИЧИЋ: То ће свакако бити наставак активности на побољшању привредног амбијента - ресертификација БФЦ сертификата која би подстакла нове инвеститоре да уложе у изградњу нових пословних објеката у Броду, чиме бисмо обезбиједили нова радна мјеста. Већ сада разговарамо са четири потенцијална инвеститора који би, уколико се одлуче да своје погоне отворе у Броду, земљиште добили у трајно власништво без накнаде и сву инфраструктуру до границе посједа. У фокусу ће свакако бити и рјешавање стамбеног питања младих, којим бисмо зауставили одлив становништва. Нећемо запоставити ни борачку популацију, која у наредном периоду може очекивати још већу пажњу општинске управе. Поред овога, настављамо са уређењем нашег града. Брод ускоро треба да добије нови градски трг, нови гранични прелаз, фабрику воде, нове метре асфалта и канализације. Све улице у граду биће асфалтиране, а села нећемо запоставити.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

ЈОВИЧИЋ: Враћање дугова из претходног периода и стабилне финансије, те констатација да ће задуженост општине од 2021. године бити испод седам одсто буџета, ствара простор за инвестиције и улагање у развој. Подршка Владе и републичких институција у финансирању изградње објеката и инфраструктуре омогућава инвестиције од 30 милиона КМ и гаранција је остварења датих обећања.

Нова радна мјеста

ГЛАС: Шта ће бити окосница Ваше кампање?

ЈОВИЧИЋ: Окосница кампање ће свакако бити отварање нових радних мјеста. Дуго већ радимо на томе и коначно се виде резултати тог преданог рада. Морам да истакнем да се тај предан рад огледа у чињеници да смо општина са БФЦ сертификатом, који нас сврстава у ред општина са повољним привредним амбијентом. То није био лак посао, али успјели смо својом одлучношћу и преданим радом младих и способних кадрова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана