Грабеж: Основни циљ демографски просперитет Српске

Срна
Грабеж: Основни циљ демографски просперитет Српске

ПРИЈЕДОР - Поткозарски народни покрет (ПНП) задовољан је досадашњим током кампање и повратном информацијом коју добија од грађана и настојаће да свој програм под мотом “Покренимо наше Поткозарје” понуди што већем броју грађана, изјавио је данас носилац листе кандидата ПНП-а за Народну скупштину Републике Српске Далибор Грабеж.

”Наш основни циљ је демографски просперитетна Република Српска и очување традиције, културе, породичних вриједности, културног насљеђа и тековина Другог свјетског рата, те сјећање на жртве које је Поткозарје поднијело и у Другом свјетском рату, као и у Одбрамбено-отаџбинском рату”, рекао је Грабеж, који је предсједник овог покрета, на конференцији за медије у Приједору.

Кандидат ПНП-а за Народну скупштину Републике Српске Драгана Кордић рекла је да се политика ове странке бави обичним човјеком, те да ће се у свом раду залагати за унапређење спорта, удружења младих и да дјеца остају овђе гдје су им коријени.

“Како бисмо побољшали наталитет, неопходно је да жени обезбиједимо економску сигурност, а то се може постићи запошљавањем, равноправним учешћем у политици у другим сегментима друштва, расподјелом позиција и функција”, навела је Кордићева и додала да је изборни циљ ове новоосноване странке један мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Кандидат ПНП-а за Народну скупштину Републике Српске Ивана Шкорић рекла је да ће се као здравствени радник и у политици фокусирати на ову област, с акцентом на социјалне категорије, грађане треће доби и ђецу са посебним потребама.

“Највише ми је стало да се борим за здравствене раднике, за боље плате, за бољи статус у друштву, да здравствене установе буду опремљене модерном опремом и апаратима јер на такав начин једино можемо да обезбиједимо позитиван амбијент за будуће здравствене раднике”, поручила је Шкорићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана