Горан Селак, предсједник СПС-а: Предан рад гарантује подршку грађана

Дарко Момић
Горан Селак, предсједник СПС-а: Предан рад гарантује подршку грађана

Социјалистичка партија Српске је нова снага на политичкој сцени Републике Српске, партија коју чине већином млади људи и политичка опција која је настала зато што нисмо хтјели да други доносе одлуке у наше име, каже предсједник СПС-а Горан Селак.

Он истиче да ће резултат СПС-а на предстојећим локалним изборима показати да добар и предан рад гарантује велику подршку грађана најмлађој партији у Републици Српској.

- Постигли смо огроман успјех управо зато што су нам говорили да нећемо успјети. Представили смо партију 12. марта и, упркос мјерама које су потом предузете с циљем сузбијања епидемије изазване вирусом корона, формирали смо 41 општински и градски одбор у Српској и два одбора у ФБиХ, гдје ћемо након избора бити парламентарни - каже Селак у интервјуу за “Глас Српске”.

ГЛАС: По чему се СПС разликује од других странака?

СЕЛАК: По томе што имамо свој и јасан став о политици, политичком активизму и циљевима за које се залажемо. Не губимо вријеме на празне приче и “велике” ријечи, јер од приче нема ништа. Ми цијенимо једино рад и резултате. Политичка сцена код нас и даље функционише на принципу ко је шта рекао, а нас првенствено занима ко је шта урадио. Немамо шефове у другим партијама, ни у амбасадама и рачуне полажемо само нашим грађанима и бирачима. Атмосфера у СПС-у је другарска, функционишемо сложно и са великим ентузијазмом.

ГЛАС: Најавили сте добре резултате на предстојећим локалним изборима. Да ли то значи да вам анкете иду у прилог?

СЕЛАК: Искрено, не обазиремо се превише на анкете. Стално смо на терену са грађанима и врло добро знамо какав резултат можемо да очекујемо. Анкете су много корисније онима који не иду на терен, не разговарају и не раде заједно са грађанима. Резултат локалних избора биће круна на једну веома успјешну годину у којој смо, упркос изузетно тешким условима, вриједно радили. Зато очекујемо 35.000 гласова и најмање 50 одборника у локалним парламентима.

ГЛАС: Шта поручујете грађанима Бањалуке и цијеле Републике Српске уочи предстојећих избора?

СЕЛАК: Да подрже младе људе, нове политике и оне који раде за будућност и генерације које долазе. Као друштво морамо да кренемо напријед, да сарађујемо и да се окупљамо око заједничких циљева. Зато позивамо све грађане да нам се придруже, а не само да гласају за нас. Наша врата су отворена за све добре људе који дијеле нашу визију, а то је боља будућност Српске до које можемо доћи само слогом и вриједним радом. Када је ријеч о нашем највећем граду, увјерени смо да ћемо послије избора у већем капацитету наставити оно што смо започели прије четири године, да градимо Бањалуку заједно са градоначелником Игором Радојичићем.

Оправдан оптимизам

ГЛАС: Увјерени сте у сјајан резултат. На чему темељите оптимизам?

СЕЛАК: Говорили су нам да нећемо успјети зато што постоји на стотине партија, али нисмо посустали. Успјели смо зато што СПС није као стотине других партија, него нова прича која окупља људе, остварује константан раст и због тога је наш оптимизам оправдан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана