Глигорић: Имамо рјешење за дјечије вртиће

СРНА
Глигорић: Имамо рјешење за дјечије вртиће

БАЊАЛУКА- Социјалистичка партија Српске /СПС/ идентификовала је градско грађевинско земљиште у бањалучкој улици Грчка површине 350 метара квадратних за изградњу дјечијег вртића и израдила пројекат за ову предшколску установу, рекао је предсједник Градског одбора ове странке Саша Глигорић.

"Структура за ову предшколску установу је сутерен, приземље и спрат, површине 440 метара квадратних, капацитета 60 до 70 дјеце, а у којем би било запослено 10 радника", рекао је Глигорић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је СПС на територији града Бањалука идентификовао још четири локације градског грађевинског земљишта гдје ће у наредне четири године плански изградити четири вртића укупног капацитета 2.500 мјеста за дјецу.

Глигорић каже да је познато да Бањалука нема довољно мјеста у вртићима за све малишане, да су листе чекања предуге, да Градске власти не дају систематска рјешења за овај проблем, него краткорочним мјерама путем субвенција покушавају превазићи овај проблем.

"Један од програмских циљева СПС-а у Бањалуци је пројекат изградње дјечијих вртића и рјешење проблема недостатка смјештаја у предшколским установама", закључио је Глигорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана