Каснио почетак гласања у Сухачи у Новом Граду, изузет дио изборног материјала

Срна
Каснио почетак гласања у Сухачи у Новом Граду, изузет дио изборног материјала

НОВИ ГРАД - Изборни процес на бирачком мјесту Сухача у општини Нови Град почео је око 8.10 часова, потврђено је Срни у Општинској изборној комисији (ОИК).

На овом бирачком мјесту, гдје се према одлуци Централне изборне комисије БиХ данас понављају локални избори, гласање није почело у седам часова како је било планирано.

Чланови ОИК-а су били на бирачком мјесту Сухача и том приликом изузели дио изборног материјала који ће бити прослијеђен Централној изборној комисији  (ЦИК) ради утврђивања чињеничног стања и утврђивања да ли постоји одговорност.

- Изборни процес на бирачком мјесту Сухача у општини Нови Град, гдје је требало да се данас понове локални избори, није почео због проблема са бирачким одбором - рекао је раније Срни предсједник ОИК-а Нови Град Љубан Кнежевић.

Додао је да је о свему обавијештена Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ и да се чекају инструкције.

Он је истакао да је у питању проблем у вези са бирачким одбором, исти као што је био и 15. новембра када су одржани локални избори.

ЦИК је саопштио да је у сарадњи са Општинском изборном комисијом Нови Град предузео неопходне радње за несметано одвијање изборног процеса на бирачком мјесту 007Б040.

Из ЦИК-а су потврдили да је јутрос са кашњењем отворено бирачко мјесто у Новом Граду, на којем се данас одржавају поновни избори за начелника и Скупштину општине Нови Град.

Наведено бирачко мјесто отворено је у 8.10 часова, а о разлозима кашњења у његовом отварању из ЦИК-а су навели да ће информисати јавност након завршетка поновљених избора.

У извод из Централног бирачког списка за ово бирачко мјесто у Новом Граду уписано је 570 бирача.

На бирачком мјесту Сухача је 15. новембра, на дан локалних избора у БиХ, ОИК прекинуо изборни процес око девет часова.

ЦИК је усвојила одлуку да се данас на овом бирачком мјесту понове избори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана