Гаврило Бобар: СНСД очувао политичку стабилност Републике Српске

Вања Штрбац
Гаврило Бобар: СНСД очувао политичку стабилност Републике Српске

Савез независних социјалдемократа постигао је у немогућим условима изванредне резултате, почевши од политичке стабилности, преко престанка преношења надлежности до мјера Владе РС, која је предузела све могуће да нас економска криза што мање захвати.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици четири Гаврило Бобар. 

- Много се радило на очувању идентитета Републике Српске - додао је Бобар.

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора?

БОБAР: Очекујем да ће грађани у изборној јединици четири потврдити повјерење СНСД-у. СНСД је постигао у немогућим условима изванредне резултате, почевши од политичке стабилности, преко престанка преношења надлежности до мјера Владе РС, која је предузела све могуће да нас економска криза што мање захвати. Много се радило на очувању идентитета Републике Српске, на социјалном плану, стабилизацији, чувању постојећих привредних ресурса, доста се урадило и на финансијској консолидацији. Избори ће донијети стабилност, економски просперитет, нова радна мјеста захваљујући инвестицијама у инфраструктурним пословима, електроиндустрији. Рафинерија је до сада дала огромне резултате. Данас смо једна од ријетких регија која има пораст индустријске производње и друштвеног производа, а сви у окружењу имају пад друштвеног производа.

* ГЛAС: Колико гласова бирача очекујете?

БОБAР: Очекујем да ћемо само у Семберији добити 23.000 гласова - то је наш план. То ће бити најбољи резултат који је икада СНСД постигао у Семберији.

* ГЛAС: Aко Вам грађани укажу повјерење и будете у власти послије избора, шта ћете прво да урадите?

БОБAР: Бирачима ћу да изнесем свој програм на којем ћу радити сљедеће четири године као посланик. Најважније од свега јесте највећа акција у Семберији коју ћу покренути са Владом РС и министарствима, а то је снабдијевање водом цијеле Семберије.

* ГЛAС: Чиме ћете привући гласове?

БОБAР: Грађани сами кажу да је СНСД државотворна партија, која је у овим условима учинила много на социјалном, политичком, спортском плану, на промоцији РС, на изградњи инфраструктуре РС, на страним инвестицијама које су веома значајне. Очекујем да ће гласати и за мене лично, јер сам један од највећих привредника, не само РС, него ове регије. Ја сам човјек који води рачуна о традицији. Породица Бобар је једна од најугледнијих у Семберији, а у мом предузећу је запослено око 1.500 људи.

* ГЛAС: Шта је у основи Вашег програма?

БОБAР: Треба слиједити Дејтонски споразум и БиХ не треба да буде ни за кога тијесна земља. Има довољно мјеста за све, али неопходно је више договора, више слоге, а не наметања. Нама не треба никаква централизација, нама требају децентрализација, договор и разговор, јер се тако све може ријешити.

* ГЛAС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано?

БОБAР: Никада нисам ништа обећавао, а да то нисам испунио. Прије двије године све што сам обећао у сваком селу и мјесној заједници сам и урадио. Држим до ријечи.

Кандидати других партија

* ГЛAС: Како бисте оцијенили кандидате других странака?

БОБAР: Противника увијек треба цијенити и поштовати. Уз све поштовање према другима, сматрам да су наши кандидати, ипак, много бољи од противничких, јер су то све млади, образовани људи, који су се у свом послу професионално доказали и очекујем да ће то народ препознати и гласати за њих. A противнички кандидати су већ виђени, све су то лица која су већ дуго у политици и, нажалост, нису постигли никакве резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана