Гаврило Aнтонић: Ојачаћемо економију и отворити радна мјеста

Свјетлана Тадић
Гаврило Aнтонић: Ојачаћемо економију и отворити радна мјеста

Очување Републике Српске и њено економско јачање приоритет су Партије демократског прогреса.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе ПДП-а за Народну скупштину РС у изборној јединици четири Гаврило Aнтонић.

- Никада нећемо пристати на четири територијалне јединице - додао је Aнтонић.

* ГЛAС: Колико ће бирача, према Вашим процјенама, своје повјерење поклонити Вама и ПДП-у? Шта бирачи могу да очекују?

AНТОНИЋ: О томе ће одлучити грађани, а не ја. Очекујем довољно гласова да будем изабран за посланика у НСРС. Што се излазности тиче, један број грађана је апатичан због свог тешког материјалног положаја, што може утицати на излазност. Мислим да ће становницима РС ови избори донијети промјене и заокрет, односно отклон од расипничке политике, која је прођердала народно богатство. Наши кандидати и наша визија економског опоравка и политичке стабилности су гаранција за неопходне промјене.

* ГЛAС: Шта мислите о противничким кандидатима? Због чега ће бирачи свој глас дати Вама, а не њима?

AНТОНИЋ: Не бавим се пуно другим кандидатима и њиховим кампањама. Желим да радим најбоље на промовисању програма и циљева ПДП-а и мене као кандидата. Други нека то чине на начин како то умију и знају. Конкуренцији нећу допустити да ме блати и напада. Бирачи ће гласати за ПДП и мене зато што ПДП и ја, као кандидат, градимо систем који неће зависити од добре или лоше воље било којег појединца. Лоше је када је један човјек "господар неба и земље", то је срљање у тоталитаризам и диктатуру и ПДП жели да то заустави.

* ГЛAС: Шта је у основи Вашег политичког и економског програма?

AНТОНИЋ: Очување Републике Српске и њено економско јачање. Никада нећемо пристати на четири територијалне јединице. У основи економског програма је читав пакет мјера које значе јачање економије и отварање нових радних мјеста.

* ГЛAС: Можете ли да то и испуните?

AНТОНИЋ: Раније сам био на посланичкој позицији и грађани добро знају како сам радио и како радим јавне послове који ми се повјере. Више од пет деценија живота и три деценије мог рада су добро познате грађанима Семберије и Бијељине.

Приоритети

* ГЛAС: Шта ћете прво урадити ако послије избора будете у власти?

AНТОНИЋ: Приоритети су ми стална социјална сигурност за сеоска старачка домаћинства, подршка пољопривреди у свим регионима, обавезна здравствена заштита за све до 18 година, а бесплатна за пензионере, нижа стопа ПДВ-а. Осим тога, учинићу све да се глас Семберије, који је до сада био занемарен, чује јаче и боље. Од првог до посљедњег дана мандата радићу на реализацији ових циљева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана