ФТВ се уређује из централе СДП-а

Глас Српске
ФТВ се уређује из централе СДП-а

МОСТАР - Федерална телевизија, а посебно њен информативни програм, већ дуго су у функцији једне странке - СДП-а БиХ, а понекад се иде тако далеко да СДП из своје централе уређује информативни програм.

Навела је то у писму овој медијској кући кандидаткиња ХДЗ-а БиХ за хрватског члана Предсједништва БиХ Борјана Кришто образлажући одлуку због чега није учествовала у емисији "60 минута" у којој је било изборно сучељавање кандидата за члана Предсједништва БиХ.

- Новинари и уредници информативног програма учествују у кампањи СДП-а - навела је она.

Истакла је да "емисија '60 минута' и њен уредник, водитељ Бакир Хаџиомеровић немају уредничку ни новинарску вјеродостојност да воде такву емисију на ФТВ-у".

- Наиме, емисија која је позната по говору мржње, емисија и уредник који у свакој емисији већ годинама тенденциозно, необјективно и грубо нападају ХДЗ БиХ не може бити организатор овакве предизборне емисије - сматрају у ХДЗ-у БиХ.

Истиче да док год на јавној ФТВ постоји таква пракса, демократском свијету непозната, ХДЗ неће моћи да учествује у њиховим емисијама, јер би "на тај начин дао кредибилитет и легитимитет ужасно лошој уређивачкој политици на Федералној ТВ".

Позив

ХДЗ БиХ позвао је своје чланство и симпатизере да не учествују у телевотингу политичког магазина "60 минута", а од уредништва ФТВ-а затражено је да изоставе Борјану Кришто с листе за гласање. У понедјељак је то урадио Харис Силајџић и СБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана