ФБиХ: Позив политичким партијама да кампању спроводе без окупљања

Срна
Foto: Кликс

Кризни штаб федералног Министарства здравства позива све политичке партије и кандидате на спровођење кампање која не укључује предизборне скупове, већ кориштење других комуникационих канала као што су ТВ, интернет, плакати, штампани материјали.

''Предизборна кампања треба обезбиједити неспорно право гласача на приступ порукама свих политичких партија и кандидата, како би могли донијети информисане одлуке, али у исто вријеме треба бити организована тако да се максимално смањи ризик од ширења вируса корона и заштити здравље грађана'', саопштено је из Кризног штаба.

Из Штаба су указали да, будући да се вирус корона преноси са особе на особу, јавна окупљања представљају посебан јавно-здравствени ризик са потенцијалним посљедицама.

''Због тога Кризни штаб позива све политичке партије да се приликом спровођења свих модела предизборне кампање, који евентуално укључују непосредну комуникацију са људима, придржавају свих основних хигијенско-епидемиолошких мјера као што је држање физичке дистанце од два метра, ношење заштитних маски, избјегавање руковања, грљења и љубљења, често и темељно прање или дезинфекција руку, те одржавање респираторне хигијене'', наведено је у саопштењу.

Из Кризног штаба су напоменули да је, у зависности од епидемиолошке ситуације, могуће увођење и другачијих мјера од тренутно важећих на нивоу појединих кантона или Федерације БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана