Џендер центар: Не коментарисати физички изглед политичара

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Џендер центар Републике Српске саопштио је данас да се током изборне кампање сви учесници, укључујући политичке актере, медије, појединце у јавном простору уздрже од било каквог вида дискриминације, јавног приказивања и представљања било које особе на увредљив, омаловажавајући или понижавајући начин без обзира на пол.

У саопштењу Џендер центра наводи се да је текст под називом "Заиграле се у фотошопу" објављен данас на порталу "Бањалука 24. медија" увредљив, те жене које су кандидати на општим изборима представља на омаловажавајући и стереотипан начин.

"Медијски простор заслужује да буде простор за слободу говора и не смије се користити у сврху коментарисања физичког изгледа политичара и политичарки", наводи се у саопштењу Џендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова Републике Српске.

Поводом почетка изборне кампање, из Џендер центра су истакли да покрећу кампању "Бирај равноправно", с циљем унапређења примјене стандарда за равноправност полова током изборног процеса, те подизања свијести о значају учешћа жена у јавном и политичком животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана