Дубравко Прстојевић: Иванић и Михајлица нису досљедни политичари

Жељка Добрић
Дубравко Прстојевић: Иванић и Михајлица нису досљедни политичари

Политика стабилности и наставак ове власти донијеће бољитак и просперитет Републици Српској. Свака друга хетерогена, измишљена коалиција "Заједно за Српску" може донијети само негативне ствари.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" за Народну скупштину РС у изборној јединици два Дубравко Прстојевић.

- Не смијемо да експериментишемо јер нису времена за то, нити да претпостављамо да ли ће Младен Иванић гласати или неће гласати за нешто. Миланко Михајлица је био само продужена рука СДС-а који му је и направио странку, само је критиковао, а није био у стању за четири године да понуди ниједно рјешење - нагласио је Прстојевић.

* ГЛAС: Шта мислите да ће се догодити на октобарским изборима? Шта становници РС могу да очекују?

ПРСТОЈЕВИЋ: Одређене странке које имају аспирације великих странака, неће постићи оно што желе и то је добро за Републику Српску. Политика стабилности и наставак ове власти донијеће бољитак и просперитет Српској. Свака друга хетерогена, измишљена коалиција "Заједно за Српску" може донијети само негативне ствари. Не смијемо да експериментишемо, јер нису времена за то, нити да претпостављамо да ли ће Младен Иванић гласати или неће гласати за нешто, када имамо Небојшу Радмановића, који је експлицитан и досљедан својим ставовима. Ми смо за провјерене људе који су се доказали у политичком погледу.

* ГЛAС: Мислите ли да ћете ући у власт? Шта ће вам бити приоритет ако се то догоди?

ПРСТОЈЕВИЋ: Жеља нам је да уђемо у Народну скупштину РС и, пошто ћемо сигурно бити у саставу владајуће већине, да дамо свој допринос. Што се тиче спољних непријатеља Српске постојећа власт се изванредно носи с њима. Међутим, ми смо препознали унутрашње непријатеље, а то су тајкуни. Предложићемо измјене кривичног закона, облигацијског закона, закона о раду и закона о приватизацији, који ће имати ретроактивно дејство да преиспитају имовину свих људи који су приватизовали силна предузећа, нарочито у вријеме Младена Иванића када је продато између 300 и 500 малих предузећа и отпуштено око 100.000 радника. Боље је да се Република Српска одрекне 50 до 70 новопечених газда него цијелог народа.

* ГЛAС: Какве су шансе противничких кандидата на изборима? Чиме ћете им одвући гласове?

ПРСТОЈЕВИЋ: Противнички кандидати направили су коалицију "Заједно за Српску" прије пет мјесеци и одмах су почели да кукуричу по Републици Српској. Временом, пијетао се уморио и више не може ни да кукуриче. Нема их нигдје, перје је пијетлу отпало и сада као покисао хода по дворишту. Таква је сада опозиција у Републици Српској. Грађани ће за нас да гласају зато што су били преварени и мислили су да смо ми и радикали Миланка Михајлице исто. Он је у Скупштини био само продужена рука СДС-а, који му је и направио странку, критиковао, а није био у стању за четири године да понуди ниједно рјешење. Ми смо странка која има рјешења.

Тајкуни, Чавић и Иванић

* ГЛAС: Шта нудите бирачима?

ПРСТОЈЕВИЋ: Сви се бусају и гарантују очување Српске. Ми имамо толико повјерења у људе који се сада налазе на руководећим мјестима и знамо да се први пут појавила одлучна гарнитура и чувари Републике Српске. Измишљати нешто друго је непотребно и ми смо ту да их подржимо. Што се тиче економског дијела, желимо веће пензије, више посла за младе, повољније стамбене кредите за младе брачне парове и да се обрачунамо са тајкунима који су нелегално дошли до имовине. Они неће више моћи да утичу и аконтирају за будуће одлуке у њихову корист дајући паре у предизборној кампањи Драгану Чавићу, Младену Иванићу и сличнима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана