Драгутин Родић, кандидат ДНС-а за градоначелника Приједора: Наши аргументи видљиви на сваком кораку

Ведрана Кулага Симић
Драгутин Родић, кандидат ДНС-а за градоначелника Приједора: Наши аргументи видљиви на сваком кораку

Довољно сам дуго у политици и познат Приједорчанима као неко ко не даје лажна обећања, ко се не скрива иза туђих резултата. Ако грађани подрже политику ДНС-а, могу да обећам да ћу реализовати све оно о чему смо се договорили и што смо усвојили.

Поручио је то за “Глас Српске” кандидат ДНС-а за градоначелника Приједора Драгутин Родић, који очекује побједу у тој трци и најмање 14.000 гласова за одборнике.

- Процјене су реалне. Када погледамо изборне резултате уназад 20 година, ДНС је увијек имао константан раст и на општим и на локалним изборима, али и за градоначелника. Друге странке нису. ДНС има добру инфраструктуру и дисциплиновано чланство - истакао је Родић.

ГЛАС: Због чега сте оптимистични?

РОДИЋ: Доказали смо да ДНС има пуни капацитет да води Приједор. Када сте неки период на власти, увијек има оних који мисле да може боље. Не кажем да није могло, али је битна наша добра намјера. Она је увијек била присутна, а да ли смо имали подршку за финализацију, нека се запитају они који су нам је често ускратили. Водимо позитивну кампању. Настојали смо да објединимо потенцијале које имамо и све који вјерују у нашу политику.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за противнике?

РОДИЋ: Знају да доносимо најбоље граду. ДНС има кадровски, морални, политички и национални капацитет да води овај град и са грађанима гради бољу будућност. Наши аргументи су видљиви на сваком кораку, јер сви знамо како је град изгледао 2004. године, а како данас. Изграђени су многи објекти, водило се рачуна о побољшању услова у мјесним заједницама, улагало се у привреду. Лично сам био дио тима који је граду донио многа признања, не само формалне природе, већ  да смо прва локална заједница која се стално залаже за побољшање материјалног положаја пензионера, борачких категорија, вјерских заједница, улагање у образовање у складу са могућностима и законским обавезама.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања из кампање?

РОДИЋ: Током кампање сам покушао да што реалније сагледам стање и то ми даје основ за почетак рада. Ништа нереално нисам обећао, само желим да системски рјешавам проблеме и тиме допринесем развоју нашег града.

Ситуација

ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако добијете подршку бирача?

РОДИЋ: Наставићемо да све што је добро и даље унапређујемо, а оно што није било добро да мијењамо. Моји циљеви и садржај приоритета биће у функцији стварања и унапређења политичке, безбједносне, економске и социјалне ситуације. Приоритет ће бити на економији, запошљавању, инвестицијама и инфраструктури као бази, а из ње ће произаћи надоградња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана