Драгоје Суботић: Приоритет странке економски програми

Вања Штрбац
Драгоје Суботић: Приоритет странке економски програми

Наш програм је више економски, него политички, јер се морају радити неки капитални пројекти да би се људи запошљавали и да би били већи лични дохоци.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" за Народну скупштину РС у изборној јединици један Драгоје Суботић.

* ГЛAС: Очекујете ли успјех на предстојећим изборима?

СУБОТИЋ: Очекујем коректну изборну кампању и да СРС "Др Војислав Шешељ" и ја, као носилац листе, добијемо посланика у Скупштини и да прођемо цензус три одсто.

* ГЛAС: Хоће ли избори донијети нешто ново становницима Републике Српске?

СУБОТИЋ: То је тешко питање. Видимо из дана у дан, да се са једне стране граде аутопутеви и много тога се обећава, а са друге стране 80 одсто грађана живи лоше. Јасно је да народ и грађани од нове власти послије октобарских избора очекују боље сутра, јер је сваким даном све мање и мање запослених. Послодавци не уплаћују пензијско и социјално осигурање.

* ГЛAС: Шта ћете прво да урадите ако послије избора постанете дио власти?

СУБОТИЋ: Прво ћу да грађане који у РС живе испод сваког људског поноса вратим у живот, да им дам "инфузију". Наши грађани су веома стрпљиви, тако да 50 одсто њих јако лоше живи, 30 одсто имају макар мало достојан живот, а за осталих 20 одсто се не треба бринути. СРС "Др Војислав Шешељ" ће свакако повести више рачуна и обратити пажњу на оне најугроженије становнике РС.

* ГЛAС: Шта кажете за противничке кандидате?

СУБОТИЋ: Нећу ни као будући посланик, ни као носилац листе да кажем да они добро не раде. Свако ради за себе онолико колико му треба да би имао већи успјех. Моја странка и ја имамо задатак да обратимо пажњу на популацију грађана који су стварно угрожени и да их доведемо у равноправан положај са осталима, односно да све општине у РС имају равноправан третман према грађанима.

* ГЛAС: Зашто да грађани гласају за Вас?

СУБОТИЋ: Очекујем гласове и да прођем у НСРС. Поставили су ме за носиоца листе, јер сам човјек који жели равноправност и бићу поносан и срећан да као будући посланик обезбиједим грађанима да уживају у ономе што сам претходно навео. Оно што се узима из џепова грађана, треба и да им се то врати, а не да неке општине имају све, а неке ништа. Једноставно, нисмо равноправни и СРС "Др Војислав Шешељ" и ја, ако прођем на изборима, много тога ћемо настојати да промијенимо.

* ГЛAС: Шта су приоритети у Вашем програму?

СУБОТИЋ: Наш програм је више економски, него политички, јер се морају радити неки капитални пројекти да би се људи запошљавали и да би били већи лични дохоци. На политичком пољу борићемо се онолико колико можемо да успијемо доказати грађанима да се може боље.

Излазност грађана

* ГЛAС: Сматрате ли да ће излазност бирача бити већа него на претходним изборима?

СУБОТИЋ: Лично сматрам да ће излазност бити сигурно већа, али да ће бити између 50 и 55 одсто. То је и нама у интересу, пошто смо мала странка и желимо једног посланика у Народној скупштини РС из изборне јединице један. Aко изађе 50 одсто бирача, са три одсто нама су широм врата отворена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана