Дошић: ДЕМОС ће остати друга странка по снази у Зворнику

Срна
Дошић: ДЕМОС ће остати друга странка по снази у Зворнику

ЗВОРНИК - Члан Главног одбора ДЕМОС-а и потпредсједник Градског одбора те странке у Зворнику Александар Дошић очекује да ће ДЕМОС након локалних избора остати друга по снази политичка странка у том граду и регији.

Дошић је нагласио да је изборни програм Градског одбора ДЕМОС-а у Зворнику за предстојеће локалне изборе реалан и остварив, те да се на кандидатској листи за одборнике налазе млади и успјешни људи, прије свега, из области привреде који могу да спроведу зацртане политике и циљеве.

Он је подсјетио да ДЕМОС на локалне изборе у Зворнику излази самостално са листом за одборнике, док у трци за градоначелника Зворника подржава СНСД-овог кандидата Зорана Стевановића са којим је, како истиче Дошић, ДЕМОС и до сада имао изузетну сарадњу на добробит и грађана Зворника и економског развоја града.

Дошић је навео да ДЕМОС очекује да ће као и до сада бити убједљиво друга странка у Зворнику, те да иду на освајање минимално шест одборничких мјеста, са жељом да тај број буде и већи, јер вјерују да су грађани препознали њихов досадашњи труд и залагање да Зворник буде град у којем се боље живи.

Говорећи о програмским циљевима ДЕМОС-а у Зворнику, Дошић је навео да он обухвата неколико кључних области које се, прије свега, тичу привредног развоја града, побољшања инфраструктуре, стања у здравству, култури, спорту, образовању и туризму, али и обезбјеђивања бољих услова живота на селу.

“Посебна пажња посвећена је и демографској обнови, борби против сиромаштва, али и доношењу мјера за запошљавање. Наш програм је реалан, знамо шта хоћемо и оно што је најбитније - како да зацртано и спроведемо у дјело”, рекао је Дошић за Срну.

Када је ријеч о привредним активностима, он је навео да ту прије свега мисле на доношење краткорочних и дугорочних рјешења, првенствено у санирању посљедица изазваних вирусом корона.

“Такође, једна од могућности била би повећање прихода у буџету и пружање помоћи онима који су остали без посла, као и обезбјеђивање иностраних и домаћих инвестиција, првенствено у реални сектор. Оно за шта се ми залажемо јесте и смањење такси и пореза, као и оснивање пословних зона, малих и средњих предузећа и занатских радњи”, истакао је Дошић.

Говорећи о о урбаном развоју Зворника, он је навео да ту првенствено мисле на рјешавање питања саобраћаја, односно изградњу нових паркинг простора, као и прилаза за лица са инвалидитетом, зелених површина и игралишта за дјецу.

“Потребно је ријешити и питање легализације бесправно изграђених објеката, посебно у насељима гдје живе избјегла и расељена лица, али и обезбиједити изградњу објеката за социјално становање, као и изградњу нових и реконструкцију старих сеоских школских објеката”, појаснио је Дошић.

Он је нагласио да је ДЕМОС једна од ријетких странака која значајну пажњу посвећује и регулацији рјечних токова, а када је ријеч о Зворнику и регији, ту мисле на Сапну и Дрину, јер су посљедице поплава много веће, него само улагање у заштиту од поплава.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана